Alba Iulia a găzduit prima ediţie a Congresului Tinerilor Basarabeni din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 50 de studenţi din mai multe judeţe au participat în perioada 25 – 27 martie la „Congresul Tinerilor Basarabeni din România” organizat la Alba Iulia. La Universitatea  „1 Decembrie 1918“ învaţă peste 30 de studenţi basarabeni. 

Evenimentul a fost găzduit de Organizaţia Studenţilor şi Liceenilor Basarabeni din Alba împreună cu Consiliul Judeţean Alba şi a fost adresat tinerilor care vor sau îşi continuă studiile în România.

Au participat studenţi basarabeni din centre universitare precum Craiova, Constanţa, Suceava, Galaţi, Bucureşti, Cluj-Napoca, Bacău, Târgu-Mureş şi Sibiu, dar şi elevi din Abrud şi Câmpeni.

„În cadrul evenimentului au fost aduse în discuţie probleme referitoare la dificultatea integrării noastre ca basarabeni în mediul românesc, posibilităţile de angajare după terminarea studiilor în România şi întoarcerea acasă. Multe dintre dificultăţile întâlnite de către noi, în ceea ce priveşte întegrarea în comunitatea românească, au fost comune, specifice fiecărui centru universitar, dar au fost şi unele de care nu bănuiam, precum cazarea în căminele din Suceava.

image

Am încercat să găsim soluţii care să fie viabile şi aplicate în colaborare cu toate organizaţiile de basarabeni din România, pentru că numai împreună putem fi o forţă“, a precizat Alina Taragan, preşedintele  Organizaţiei Studenţilor şi Liceenilor Basarabeni din Alba.

În urma evenimentului, va fi editată o carte intitulată „Congresul Tinerilor Basarabeni din România - ediţia 1”.

La Universitatea  „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia învaţă peste 30 de studenţi basarabeni.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite