Alba Iulia: Cinematograful Dacia „resuscitat“ cu un Caffe 3D. Vezi aici când pot fi vizionate primele proiecţii digitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinematograful Dacia din Alba Iulia ridicat în anii de glorie ai comunismului face „saltul“ în era tehnologiei digitale, prin transformarea într-o mini-sală Caffe Cinema 3D. Spectatorii ar urma să vizioneze primele filme în trei dimensiuni la începutul lunii septembrie.

Cinematograful „Dacia“ din Alba Iulia, ridicat în 1978, se află pe lista celor 24 de săli din ţară, care vor fi transformate în Caffe Cinema 3D. Conceptul iniţiat de Regia Autonomă a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor RomâniaFilm, se traduce ca o locaţie modernă, de tip cafenea, prin care sunt valorificate spaţiile generoase ale cinematografelor aflate sub tutela sa.

Două variante pentru proiecţii 3D

România Film încearcă astfel să recupereze din avântul luat de multiplexurile deschise în marile mall-uri din ţară.

„La Alba Iulia avem în plan două variante. Luăm în calcul amenajarea mini-sălii de Cinema 3D în holul actualului cinematograf. Aici ar urma să fie amplasate vreo 50 de canapele, măsuţe, va fi aer condiţionat, va semăna cu un bar cochet, în care spectatorii să stea comod, să poată servi o cafea, în timp ce vor viziona un film. Ne gândim şi la reamenajarea sălii actuale cu mobilier adecvat şi aparatură specifică pentru proiecţii 3D. Atât sistemul de iluminat cât şi sonorizarea vor fi  schimbate. Încă se lucrează la partea de proiectare“, a spus Marius Iuraşcu, directorul RADEF RomâniaFilm.

Investiţie de 50.000 de euro

Investiţia de la Alba Iulia este estimată la 50.000 de euro.

„Noi ne-am propus să demarăm investiţia în luna iunie şi să o finalizăm în septembrie, când ar trebui ca publicul din Alba Iulia să vadă primele proiecţii 3D“, a mai completat Marius Iuraşcu.

„Am avut discuţii cu Regia Autonomă RomâniaFilm vizavi  de proiectul « Caffe Cinema 3D », pe care intenţionează să-l implementeze în actualul cinematograf Dacia, care este într-o stare avansată de degradare. Deocamdată nu există nimic stabilit“, a spus Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al primăriei Alba Iulia.

Preţul biletelor ar urma să fie de 15 lei pentru proiecţiile de film 3D şi de 10 lei pentru cele 2D. Caffe Cinema 3D ar putea găzdui şi premiere cinematografice, spectacole de stand-up comedy sau conferinţe.

„Titanic“,  ultimul film cu sala plină

Dezvoltarea televiziunii prin cablu şi a internetului au „curmat“ avântul pe care-l luase cinematograful înainte de 1984. Sala cinematografului „Dacia“, care are 336 de locuri, a fost plină până la refuz, ultima dată, în urmă cu aproape 15 ani, când a rulat celebra peliculă „Titanic“.

De atunci, a început declinul. Acum, doar  400 de cinefili trec lunar pragul sălii de spectacol. Filmele rulează în două reprize, de la ora 16.00 şi de la ora 18.30,  în timpul săptămânii, iar în week-end şi de la ora 21.00. Preţul unui bilet este de 6 lei.




Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite