Italieni condamnaţi la ani grei de închisoare pentru tentativă de omor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Giovanni Granieri, la ieşirea din sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia
Giovanni Granieri, la ieşirea din sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia

Giovanni Granieri şi Massimiliano Trombetta au înjunghiat cu lovituri de cuţit doi bărbaţi din Zlatna. Conflictul a pornit de la o tânără şi a avut loc în mai 2007. Giovanni Granieri este autorul jafului de la casa de schimb valutar Prima Exchange din 21 februarie 2010.

Italianul Giovanni Granieri, autorul jafului de la casa de schimb Prima Exchange din Alba Iulia din 21 februarie 2010, are o sentinţă de condamnare la o pedeapsă de şapte ani şi jumătate de închisoare pentru tentativă de omor.

S-au certat de la o fată

Decizia a fost pronunţată în decembrie 2009 de Tribunalul Alba şi are la bază evenimente care au avut loc în anul 2007 în oraşul Zlatna. În faptele sângeroase de acum trei ani a mai fost implicat un cetăţean italian, Massimiliano Trombetta. Şi acesta a fost condamnat de instanţele româneşti la şapte ani şi jumătate de închisoare, tot pentru tentativă de omor.

Agresiunea din 10 mai 2007 a pornit de la o situaţie banală. Italienii au oprit maşina în care se aflau în faţa unui bloc şi au intrat în vorbă cu două tinere. După puţin timp la faţa locului a sosit prietenul uneia dintre tinere, Florin Nistor. Imediat după ce a coborât din maşină, bărbatul a fost lovit de Massimiliano Trombetta. Speriat şi surprins de agresivitatea italianului, tânărul l-a sunat pe tatăl său, Emanoil Nistor, căruia i-a cerut să vină la faţa locului.

Lovituri de cuţit aplicate în stil italian

„Imediat după ce partea vătămată Nistor Emanoil a coborât din maşină inculpatul Trombetta Massimilioano s-a apropiat de el şi i-a aplicat o lovitură cu un cuţit de sus în jos în zona toraco-abdominală. Pentru a se apăra şi văzând că inculpatul intenţionează să-i aplice o altă lovitură cu acelaşi obiect partea vătămată Nistor Emanoil i-a aplicat o lovitură cu pumnul în faţă, inculpatul scăpând cuţitul din mână. Inculpatul Giovani Granieri s-a apropiat şi i-a aplicat părţii vătămate Nistor Florin două lovituri cu un briceag, pe la spate, în zona capului şi alte două lovituri cu acelaşi briceag în zona pieptului“, se afirmă în sentinţa judecătorilor de la Tribunalul Alba.

Cei doi bărbaţi răniţi au plecat cu intenţia de a ajunge la spital, dar au fost urmăriţi cu maşina de italieni. Intenţia acestora era să treacă cu maşina peste ei, însă nu au reuşit. Au plecat spre oraşul Abrud, unde locuiau, însă au fost prinşi la scurt timp de poliţie. Rănile lui Emanoil Nistor au necesitat 60 de zile de îngrijiri medicale, iar ale fiului său, 25 de zile.

Dosarul lui Granieri este în prezent în etapa de apel la Curtea de Apel Alba Iulia. Dosarul lui Trombetta se află pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Cele două cauze au fost separate după ce Granieri a fugit în Italia, la sfârşitul anului 2007. Italianul a fost adus în România în 2008, după ce a fost prins şi reţinut de poliţiştii italieni. A fost eliberat din arest de Curtea de Apel Alba Iulia în octomrbie 2009.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite