Alba Iulia: A murit în Italia, în locul celei mai bune prietene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: A murit în Italia, în locul celei mai bune prietene
Alba Iulia: A murit în Italia, în locul celei mai bune prietene

Femeia care a murit în urma alunecărilor de teren din Italia, de săptămâna trecută, locuia în satul Petreşti din Sebeş. Monica Bălăscuţă a lăsat în urmă un soţ şi patru copii.

Monica Bălăscuţă avea 48 de ani şi a mers în Italia să lucreze ca îngrijitoare pentru o perioadă de trei luni în Scaletta Zanclea, un orăşel din Sicilia, lângă Messina. Se ocupa de o femeie în vârstă de 71 de ani, paralizată. Trebuia să se întoarcă acasă, săptămânia viitoare, în 16 octombrie 2009.

Dacă nu ar fi încercat să o salveze şi pe italiancă, probabil că ar fi scăpat cu viaţă. A vrut să o scoată pe bătrână din casă, timp în care acoperişul s-a prăbuşit şi le-a omorât pe amândouă. A mers în Italia să o înlocuiască pe prietena sa cea mai bună, Paraschiva Vîrciu, care a venit pentru trei luni acasă.

Se pregăteşte de înmormântare

Benone Bălăscuţă, soţul femeii decedate în Italia, se pregăteşte de înmormântare şi speră că trupul soţiei va fi adus cât mai repede în ţară. „M-a sunat fiica bătrânei pe care o îngrijea şi mi-a spus să stau liniştit că vor plăti ei transportul până în ţară. Mi-a spus să merg să particip şi eu la funeraliile care le fac în Italia. Îmi plăteau biletul de avion, dar nu am mers pentru că am probleme de rezolvat aici”, a spus, cu amărăciune, soţul Monicăi.

Despre Paraschiva Vîrciu, Benone Bălăscuţă a putut spune doar că este şocată şi foarte afectată de ce i s-a întâmplat prietenei sale.

Familia Bălăscuţă locuieşte într-un apartament modest de pe strada Valea Sebeşului din Petreşti. „Avea biletul cumpărat pentru întoarcere. Începuse deja să îşi facă bagajele. A mers doar aşa ca să vadă cum e şi pentru că ştia că era un loc sigur”, a afirmat Benone Bălăscuţă. Împreună au patru copii, Daniel (28 de ani), Sandu (26 ani), Laurenţiu (23 ani) şi Silviu (21 ani).

Câştiga 500 de euro pe lună

În Italia, Monica câştiga lunar aproximativ 500 de euro. „A trimis la început acasă 250 de euro, dar apoi a zis că, decât să dea atâţia bani la bancă, mai bine îi aduce pe toţi când se întoarce”, a mai spus bărbatul. Benone Bălăscuţă a fost sunat din Italia de preotul român din Messina, Martinian Constantin Epure, dar şi de Antonella Auditori, fiica bătrânei pe care o îngrijea Monica.

Costurile repatrierii trupului se ridică la aproximativ 4.000 de euro. Vecinii familiei Bălăscuţă sunt şi ei şocaţi de ce s-a întâmplat. „Am cunoscut-o bine pe Monica şi era o femeie cumsecade. Nu merita să moară aşa. A vrut să câştige şi ea nişte bani pentru familie, pentru copiii ei”, a afirmat Mariana Fulea (31 de ani).

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite