Ionuţ Bolog a participat la stagii internaţionale de Aikido

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionuţ Bolog Adrian a îndrăgit sportul de mic copil. A practicat pe rând fotbal, baschet şi înot, iar într-un final s-a oprit la Aikido. Spune că acest tip de arte marţiale i se potriveşte perfect.

Profil
Născut la: 6 iunie 1984, Petroşani jud. Hunedoara
Studii: Facultatea de Ştiinte din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918”
Familie: necăsătorit

 „Totul a pornit de la fotbalul jucat în curtea şcolii. Au urmat o serie de alte discipline sportive, iar într-un final am ajuns să-mi găsesc «vocaţia» în practicarea artelor marţiale“, a spus tânărul. 

image

La început a practicat una dintre artele marţiale cele mai dure, Kyokushin Karate. „Coincidenţa a făcut ca după întreruperea antrenamentelor de Kyokushin din cauza unui accident, la locul meu de muncă să intru în contact cu Tudor Nicolaie, actualul meu antrenor. Acesta m-a invitat să mă mişc într-un alt stil decât ce practicasem până atunci, iar de aici porneşte şirul neîntrerupt al frumoasei poveşti pe nume Aikido“, povesteşte Ionuţ Bolog.

S-a antrenat cu un maestru japonez

Ionuţ Bolog spune că s-a îndreptat spre Aikido deoarece reprezintă o sinteză modernă a artelor marţiale japoneze, fiind calea armonizării energiei. „Aikido este un stil de luptă pur defensiv, în consecinţă nu se nu organizează şi nu se participă la competiţi.

image

Alături de antrenorul Tudor Nicolaie

Este o artă marţială care îţi modelează nu numai fizicul, ci şi psihicul, acest lucru ducând la perfecţionarea personalităţii, la stabilitate, la verticalitate, la armonie cu tot ce se întamplă în jur“, a spus sportivul.

Ionuţ Bolog a participat la câteva stagii naţionale unde a învăţat diferite tehnici de la instructorii avansaţi. Tânărul a luat parte şi la seminarii internaţionale unde am avut ocazia să se antreneze cu maeştri de renume din Ucraina, Olanda, Ungaria, Bulgaria, Slovenia.

„Pentru mine, cel mai important a fost seminarul internaţional de la Cluj-Napoca unde am avut ocazia de a mă antrena cu japonezul Yukimitsu Kobayashi, ce deţine centura 7 Dan în Aikido Aikikai”, a precizat Ionuţ Bolog.

În această vară, tânărul a luat parte la un alt stagiu internaţional condus preşedintele Aikikai din Thailanda, Motohiro Fukakusa, unde şi-a dezvoltat tehnicile bazate pe antrenamentul cu arme.


Analist programator

Ionuţ Bolog este analist programator în cadrul Liceului de Muzică şi Arte Plastice din Alba Iulia.

image

„Comunicarea este esenţială în realizarea procesului educaţional. Am lucrat în primul an cu copii de toate vârstele, ceea ce m-a ajutat să-mi dezvolt răbdarea, răbdare pe care o folosesc pe zi ce trece şi în antrenamentele de Aikido“, spune profesorul.


Care e diferenţa dintre copiii de la şcoală şi cei de la sală?

I.B.: „Diferenţa nu se vede atunci când copiii intră în sala de curs, ci doar atunci când păşesc în afara ei, prin disciplina pe care o imprimă Aikido fiecărui practicant, prin calmul care îl dă fiecărui copil, şi mai ales prin verticalitatea care se dezvoltă în timp, lucru care îi ajută cel mai mult în viaţă“.

Care este modelul tău în Aikido?

I.B.: „Nu pot spune că am un model anume, însă îl apreciez pe Tudor Nicolaie. Maeştri  sunt mulţi, dar Sensei este principalul formator în ascensiunea tehnicii mele legate de Aikido.

Este un sport care îţi induce acea stare de bine de care fiecare avem nevoie zilnic. Odată ce am intrat pe tatami, păşesc spre o lume unde toate problemele, grijile, toate gândurile negative rămân la intrare“.

Ce-i place: „Îmi place viaţa, să o trăiesc din plin alături de familie, prieteni. Vreau să mă bucur de fiecare clipă cât de mult pot, într-un mod pozitiv şi optimist. De asemenea, îmi face plăcere să glumesc, un zâmbet e binevenit întotdeauna. Sunt recunoscător că pot să mă antrenez în fiecare zi, să primesc informaţii necesare de la Sensei şi să mă bucur de artă în sine alături de colegii mei de antrenament“.

Ce nu-i place: „Nu-mi place corupţia. Nu agreez oamenii falşi, prefăcuţi“.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite