Ionela Danciu, mama tripletelor din Aiud: „Evaluarea psiho-somatică a copiilor este un abuz“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mama tripletelor din Aiud, Ionela Danciu, celebră la nivel naţional pentru că a reuşit să determine modificarea legislaţiei în domeniul plăţii alocaţiilor pentru copii, a refuzat să îşi supună fetele evaluării psiho-somatice introdusă de Ministerul Educaţiei ca şi condiţie pentru înscrierea în clasa pregătitoare.

„Am refuzat pentru că la vârsta pe care o au fetele, de cinci ani şi trei luni, nu răspund străinilor. Le-am învăţat să nu răspundă decât dacă le spun eu acest lucru. La această vârstă nu poţi să treci un astfel de test. Am dreptul să refuz“, a spus Ionela Danciu. Aceasta a precizat că a anunţat comisia din Aiud că nu se va prezenta cu fetele pentru evaluare. „Nu am o problemă cu comisia, ci cu sistemul“, a completat mama tripletelor. Refuzul evaluării psihosomatice a însemnat pentru Ionela Danciu imposibilitatea de a-şi înscrie fetele în clasa pregătitoare. „Nu am reuşit să le înscriu pentru că sistemul informatic nu a permis fără evaluarea psiho-somatică. Este un abuz, pentru că această evaluare nu este obligatorie“, a mai precizat Ionela Danciu.

Reprezentanţii unităţii şcolare unde doreşte Ionela Danciu să îşi înscrie fetele în clasa pregătitoare susţin că acest lucru este imposibil fără recomandarea comisie de evaluare psiho-somatică. „Comisia pentru evaluare psiho-somatică din zona Aiud, constituită la Şcoala gimnazială Ovidiu Hulea, susţine că doamna Danciu Ionela a fost prezentă, împreună cu tripletele, în sala în care se desfăşura evaluarea, dar a refuzat această procedură. În cererea depusă la secretariatul Colegiului, doamna Danciu afirmă că această evaluare este un abuz asupra copiilor. Fără recomandarea acestei comisii nu se poate proceda la înscrierea tripletelor în clasa pregătitoare“, a afirmat Gabriela Galea, directorul Colegiului Naţional „Titu Maiorescu” din Aiud. O soluţie în acest caz, singular la nivelul judeţului Alba. va fi găsită în cursul acestei săptămâni.

„Dreptul egal de acces la toate nivelurile şi formele învăţământului preuniversitar este garantat prin lege, o lege organică obligatorie pentru toţi cetăţenii acestei ţări. Comisia pentru înscrierea în clasa pregătitoare a anului şcolar 2012-2013 este pregătită să sprijine demersul oricărui părinte care, respectând legea, doreşte să îşi înscrie copiii într-o instituţie de prestigiu Colegiul Naţional Titu Maiorescu Aiud“, a completat Gabriela Galea.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite