Investiţiile germane din Transilvania îşi revin din criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consulul Thomas Gerlach (mijloc) a promis sprijin investitorilor germani
Consulul Thomas Gerlach (mijloc) a promis sprijin investitorilor germani

Consulul Germaniei la Sibiu, Thomas Gerlach (foto mijloc), a declarat astăzi la Alba Iulia că are date certe ce indică faptul că investiţiile germane din Transilvania îşi revin de pe urma crizei financiare. Consulul a participat la o întâlnire cu oameni de afaceri germani şi români din Alba.

„Datele pe care le avem la dispoziţie arată că investiţiile germane din Transilvania, mai ales din industria de componente pentru autoturisme, încep să îşi revină de pe urma crizei. Nu ezitaţi să mă contactaţi dacă aveţi nevoie de sprijin“, le-a spus consulul oamenilor de afaceri prezenţi la întâlnire.

În Alba, investiţiile germane depăşesc 100 de milioane de euro. Cele mai importante sunt fabrica de roţi dinţate pentru cutii de viteză Mercedes de la Cugir, Star Transmission, şi fabrica Bosch Rexroth de la Blaj.

Oamenii de afaceri au scos în evidenţă faptul că actualele programe de calificare a şomerilor sunt total diferite faţă de cerinţele care există pe piaţă în prezent.  Întâlnire a fost organizată de Consiliul Judeţean Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite