Investiţii la Spitalul Judeţean Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reamenajarea secţiei de recuperări în secţie de oncologie a intrat în linie dreaptă. Ridicarea unui lăcaş de rugăciune destinat bolnavilor va începe în această toamnă. Accesul în incinta spitalului judeţean se va face separat pentru urgenţe, personal şi vizitatori.

Biserică pentru rugăciunile bolnavilor, chioşc alimentar la standarde europene şi securizarea accesului în instituţia medicală sunt investiţiile pe care le demarează începând cu această toamnă conducerea Spitalului judeţean Alba.

În ultima şedinţă de consiliul local s-a aprobat planul de dezvolare a instituţiei medicale. Primul obiectiv care va fi pus în practică este ridicarea unei bisericuţe de lemn.

Secţie nouă de oncologie

Proiectul de atribuire a lucrării de transformare a Secţiei de Recuperări de la Spitalul de Urgenţă în secţie de Oncologie a fost atribuit prin licitaţie firmei Star Construct din Alba Iulia. Lucrările de reamenajare a spaţiului şi refuncţionalizare a circuitelor medicale ar urma să demareze în perioadă imediat următoare. Valoarea investiţiei este de 3,8 milioane de lei, bani proveniţi de la Consiliul Judeţean Alba şi Ministerul Sănătăţii.
Secţia de Oncologie a Spitalului de Urgenţa Alba, singura din judeţ, este una dintre cele mai aglomerate. Medicii oncologi au făcut anul trecut 3.400 de externări.

Citiţi miercuri dimineaţă în ziarul Adevărul, care apare la chioşcurile de ziare din Alba, detalii despre biserica de lemn ce se construieşte în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite