Investiţie de 200.000 de lei la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clădirea centrului de recuperare neurologică din Alba Iulia este renovată  pentru a putea servi şi secţiei de recuperare medicală din spital. Consiliul Judeţean a aprobat suma de 200.000 de lei pentru investiţii.

Clădirea din apropierea Catedralei Reîntregirii Neamului în care funcţionează secţia de recuperare neurologică a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba este renovată pentru a putea găzdui şi ambulatoriul de specialitate şi secţia de recuperare medicală a spitalului albaiulian. Pentru lucrările necesare care ar fi trebuit încheiate în 31 decembrie 2009, Consiliul Judeţean Alba a aprobat suma de 200.000 de lei dar au fost alocaţi deocamdată doar 50.000 de lei.

Lucrări la interiorul clădirii

Clădirea unde se vor face mai multe lucrări interioare a fost construită în anul 1732, iar ultimele reabilitări au fost realizate în 1996. „Sunt prevăzute numai lucrări interioare. Până la acest moment a fost înlocuită instalaţia de încălzire şi instalaţia electrică. De asemenea au fost făcute mai multe finisaje şi zugrăveli interioare“, a spus Grigore Negrescu, directorul administrativ al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba. Mai este prevăzută şi o recompartimentare a saloanelor şi realizarea circuitelor.

„Până acum am primit un sfert din bani şi vom face cât de mult se poate. Dacă nu vor mai avea fonduri vom sista lucrările şi le vom relua la anul, când sperăm să reîncepem“, a spus Doru Drăgan, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba.

Mai multe beneficii

Lucrarea de la centrul de recuperare neurologică este importantă din mai multe puncte de vedere. „Intenţionăm să aducem şi secţia de recuperare medicală şi ambulatoriul în aceaşi clădire“, a spus managerul spitalului din Alba Iulia. Acest lucru ar fi un beneficiu pentru pacienţii care nu vor mai fi nevoiţi să facă drumuri într Ambulatoriul de Specialitate de pe strada Muşeţelului, spitalul de pe bulevardul Revoluţiei şi clădirea de la recuperare de pe strada Unirii.

În spaţiul în care la acest moment funcţionează secţia de recuperare medicală ar urma să fie mutată secţia de oncologie a spitalului. „Secţia de oncologie este foarte aglomerată şi dacă am face aceste schimbări am descongestiona spitalul“, a mai spus Doru Drăgan. În judeţul Alba sunt la acest moment în evidenţele medicale aproximativ 6.500 de bolnavi de diverse tipuri de cancer. De aceştia se ocupă trei medici care trebuie să-şi împartă programul între secţie şi ambulatoriul de specialitate. Dacă spaţiul de la recuperare medicală se va elibera cele două cabinete ale secţiei de oncologie vor funcţiona în aceaşi clădire.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite