Investiţie publică de 5 milioane de euro la Blaj într-o staţie modernă de epurare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oraşul Blaj va beneficia în maxim doi ani de zile de o staţie de epurare modernă, pentru construirea căreia se va cheltui suma de cinci milioane de euro. Investiţia este parte componentă a proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Alba”, în valoare de peste 102 milioane de euro.

Staţia de epurare va fi construită de firma germană Bilfinger Berger Baugesellschaft, care a câştigat licitaţia organizată de Asociaţia „Apa Alba“. Noua staţie de epurare va fi construită pe amplasamentul vechii staţii de pe malul Târnavei, unde se vor păstra construcţiile care mai pot fi utilizate. Contractul de executare a investiţiei cu câştigătorul licitaţiei a fost semnat luni, la Alba Iulia.

Proiectul de modernizare a reţelei de apă şi canalizare în Alba este finanţat cu suma de 94 de milioane de euro din fonduri europene. Restul banilor, 8 milioane de euro, reprezintă un împrumut contractat de operatorul judeţean de servicii publice, Apa CTTA SA Alba Iulia. Investiţiile publice au loc în oraşele Alba Iulia, Blaj, Câmpeni, Ocna Mureş, Cugir, Sebeş şi Aiud.

Lucrările ce sunt executate prin acest program presupun extinderea conductelor principale de apă pe o lungime de 2,1 kilometri şi introducerea unei reţele noi de distribuţie cu o lungime de 13 kilometri. Reţelele de canalizare vor câştiga încă 132 kilometri şi se vor reabilita alţi 16 kilometri. De asemenea, alte 57 de staţii de pompare amplasate în locurile cu presiune scăzută a apei vor fi modernizate. Toate cele şapte localităţi vor beneficia de staţii noi de epurare a apelor uzate.

În Alba Iulia este prevăzută extinderea reţelei de canalizare cu 39 de kilometri, în cartierele Miceşti, Partoş, Bărăbanţ, Oarda de Jos şi Oarda de Sus. Finalizarea lucrărilor este estimată pentru anul 2014.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite