Investiţie blocată la Aiud. Construcţia unui magazin, „ştrangulată“ de traficul auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ridicarea unui magazin Penny Market în Aiud bate pasul pe loc de patru luni, întrucât nu s-a găsit nicio soluţie viabilă pentru circulaţia rutieră în zona care include şi intersecţia cu DN1.

Planul Urbanistic Zonal pentru ridicarea unui magazin Penny Market în Aiud şi implicit a studiului de circulaţie din zona intersecţiei străzilor Morii şi Transilvaniei a fost respins de consilierii locali pentru a a patra oară. Nici de această dată, aleşii locali şi reprezentantul legal al investitorului nu au ajuns la un consens cu privire la soluţia privind reglementarea circulaţiei rutiere.

Investorul a primit undă verde din partea administraţiei locale pentru accesul din toate părţile înspre viitorul supermarket, însă cu condiţia ca traficul din zonă să nu fie ştrangulat. Soluţia aleasă, o intersecţie semaforizată, nu a fost agreată de aleşii locali. Consiliul Local a înaintat varianta unui sens giratoriu, pentru care a cerut avizul Poliţiei Rutiere.

„Sigur că de aprobarea PUZ - ului şi a studiului de circulaţie depind lucrările de construire a magazinului Penny Market, iar noi ne dorim ca acestea să demareze cât mai repede, dar nu cu preţul blocării circulaţiei rutiere dintr-o zonă foarte sensibilă din acest punct de vedere. Aşa cum şi noi îl înţelegem pe investitor şi apreciem că îşi doreşte să finalizeze proiectul cât mai repede, şi în condiţiile unui parteneriat corect, aşteptăm şi noi să fim înţeleşi în preocuparea faţă de felul în care se desfăşoară circulaţia rutieră în Aiud. În acest moment, există acces la magazin, iar dacă investitorul vrea ca toate drumurile să ducă la Penny Market, noi vrem ca oamenii să şi poată ieşi de acolo, problemă pe care varianta intersecţiei semaforizate, aşa cum ne-a fost prezentată, nu o rezolvă. Investitorul are din partea mea toată susţinerea, pe care am şi demonstrat-o până acum, dar grija mea îi priveşte pe cetăţenii din Aiud, inclusiv referitor la circulaţia rutieră şi accesul la ieşirea din Penny Market. Avizul Poliţiei Judeţene privitor la sensul giratoriu este cheia”, a precizat Horaţiu Josan, primarul municipiului Aiud.

Magazinul ar urma să fie ridicat pe o suprafaţă de 1.170 metri pătraţi.




Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite