VIDEO FOTO Inundaţii la Crăciunelul de Jos. Aproximativ o sută de gospodării sunt afectate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O ploaie torenţială a făcut ravagii joi dimineaţa,  în localitatea Crăciunelul de Jos. S-au înregistrat precipitaţii de 50 litri pe metrul pătrat. Au fost afectate în jur de o sută de locuinţe situate pe strada Principală din comună.

Localnicii spun că de fiecare dată,  cînd plouă mai tare apele le invadează curţile, pivniţele şi le distrug culturile agricole din grădini.  Situaţia se repetă încă de acum trei ani. Asta, în ciuda faptului că rigolile existente în comună au o adâncime de aproape un metru. „Şuvoaiele de apă vin de la aproape doi kilometri, din localitatea vecină,Bucerdea Grânoasă, de când a fost astupat şanţul din apropierea fostului CAP, după ce terenurile au devenit proprietate privată. De atunci, pătimim noi, an de an, la fiecare ploaie mai mare“, a spus Vasile Crişan, unul dintre localnicii afectaţi.

image

Galerie foto: Inundaţii la Crăciunelul de Jos

Drumul care trece prin centrul localităţii a fost acoperit de apă care avea aproape o jumătate de metru. Oamenii s-au obişnuit să se ajute singuri, îşi pregătesc din timp sacii cu nisip, pe care-i pun în faţa porţilor.

<br>

„Nici sacii cu nisip nu ne ajută când plouă mai tare. Fiecare gospodar se transformă la fiecare ploaie mai mare în pompier, îşi scoate apa şi mâlul adus de ape cu lopata, îl duce cu roaba. În grădină nu mai avem nimic nici măcar speranţă că vom culege ceva la toamnă. Ardeiul l-am pus a doua oară şi acum îi distrus “, a spus Ludovica Ivan, o vârstnică care îşi scotea din propria curte mâlul adus de ape.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite