Internațional - Unirea Alba Iulia 2-1: Condamnați la retrogradare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După înfrângerea cu Internaţional Curtea de Argeş, Unirea Alba Iulia își poate deja face bagajele pentru liga secundă. Elevii tehnicianului sârb Blaz Sliskovici nu au arătat randamentul scontat, au dat mai degrabă senzația că s-au împăcat cu gândul retrogradării.

În mod paradoxal,  alb-negrii au jucat mai bine în prima repriză, atunci când au încasat, pe fondul unor grave erori defensive, ambele goluri și au evoluat șters în mitanul secund, chiar dacă C.Cristea, introdus târziu în teren, a înscris un gol frumos, dar trist.

De cealaltă parte, gazdele nu au rupt gura târgului, dar au speculat cu promptitudine și pragmatism greșelile din apărarea adversă. Primul gol al partidei a căzut oarecum împotriva cursului jocului, la prima fază mai importantă a piteștenilor. Portarul albaiulian Rotaru a respins în față un șut din careu a lui Kone și Voiculeț a înscris lejer din fața porții (36). În ultimul minut al primei reprize, D.Stan a profitat de degringolada din apărarea adversă și a mărit avantajul gazdelor cu o lovitură de cap la colțul lung, lăsându-l simplu spectator pe portarul oaspeților.

Repriza a doua a fost, cu excepția finalului de meci, la discreția piteștenilor, care puteau face scor, dacă Răduț (79) și Stoianof (83) nu ratau din poziții extrem de favorabile. Revirimentul albaiulian s-a produs mult prea târziu, atunci când C.Cristea a înscris din alergare cu un șut sănătos la colțul lung (89). Minunea se putea totuși întâmpla un minut mai târziu, dar Enzo a risipit ultimele speranțe ale albaiulienilor trimițând cu capul din 6 metri peste poartă.
Înfrângere dureroasă pentru Unirea Alba Iulia, care de acum încolo va trebui să se gândească mai mult la îndeplinirea baremului și mai puțin la prima ligă.

„Inter a meritat Victoria“

Înainte de meci, antrenorul oaspeților a declarat că o victorie în deplasarea de la Pitești ar da echipei sale șanse reale în lupta pentru evitarea retrogradării. La finalul întâlnirii, vizibil afectat de rezultat, nu a mai afirmat decât că Internațional Curtea de Argeș a meritat să câștige.
„Echipa noastră nu a arătat determinare în joc. Inter a meritat victoria, pentru că jucătorii ei au fost mai ambițioși ca ai mei“, a precizat tehnicianul.

De cealaltă parte, antrenorul Ionuț Badea s-a arătat mulțumit de prestația elevilor săi și a punctat că echipa gazdă și-a făcut singură clipe grele pe final de meci, atunci când oaspeții au redus din handicap și au pus presiune pe poarta adversă.
„Am arătat un fotbal complet, am exploatat slăbiciunile Unirii. Emoțiile din final ni le-am produs singuri, din cauza ratărilor“, a spus Ionuț Badea.

Casetă

Internațional Curtea de Argeș (antrenor Ionuț Badea): M.Popa - G.Matei, Vieira, Pinitilii, Frăsineanu - C.Băcilă, Voiculeț (78, Vezan), Menassel, E.Kone (81, C.Lazăr) - Răduț, D.Stan (62, Stoianof).
Unirea Alba Iulia (antrenor Blaz Sliskovic): Rotaru - S.Rădoi (75, C.Cristea), Poverlovici, Vujadinovic, Bucurică - Dâlbea, N.Varga, Olah, Selagea (67, Bălțoi) - Veljovic (67, Jovanovic), Enzo Bruno.
Cartonașe galbene: Răduț, Vezan respectiv N.Varga.
Arbitri: Mihai Prodan (central), Gero Szabo, Nicolae Megheșan (asistenți)
Autorii golurilor: Voiculeț (36), D.Stan (45) respectiv C.Cristea (89).



Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite