Alba Iulia: Ultimul gong la Festivalul Internaţional de Teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Ultimul gong la Festivalul Internaţional de Teatru
Alba Iulia: Ultimul gong la Festivalul Internaţional de Teatru

Cel mai important eveniment cultural din Alba Iulia se încheie astăzi. Ultima piesă prezentată la Festivalul Internaţional de Teatru va fi „Meli Melo II“, jucată de o trupă din Franţa.

Cu toate că festivalul a dispus de mai puţine fonduri în acest an de criză şi nici oamenii nu au buzunarele pline, albaiulienii nu au uitat de cultură şi de divesrtisment. Sălile au fost pline la toate cele 24 de spetacole.

Copiii cei mai încântaţi spectatori

Preţul biletelor a fost mai mult decât acceptabil acesta fiind cuprins între 15 lei adulţi şi 4 lei copii. Au existat spectacole a căror săli au fost pline până la refuz. În acest caz cei mai fideli spectatori au fost copiii. Biletele la „Mica Sireană“, „Degeţica“, Dănilă Prepeleac“, „Capra cu trei iezi“, „Ghiocelul şi omul de zăpadă“, „Harap Alb“ sau „Sânziana şi Pepelea“ s-au vândut în avans părinţii fiind puşi în dificultate.

„Am vrut să ajungem la spectacolele din weekend însă am aflat că biletele erau toate vândute. Ce-i drept preţurile sunt foarte accesibile şi nu mă miră că educatorii şi părinţii au luat decizia de a venii cu micuţii la mai toate spectacolele. Copiii au nevoie de aşa ceva şi e firesc. Îmi pare rău doar că băieţelul meu nu va ajunge să vadă aceste spectacole“, a declarat Felicia Vasile, mama unui băieţel de 4 ani.
 
Spectacole pe toate gusturile

După-amiezile şi serile au fost dedicate adulţilor. Piese adaptate sau clasice au făcut deliciul publicului albaiulian. Teatrul, muzica şi dansul s-au îmbinat perfect de-a lungul celor cinci zile de festival. Spectacolul de debut a fost „Hangiţa“, o comedie la care publicul s-a lăsat prins într-o poveste din secolul XVIII, plină de haz, presărată cu misoginism şi conotaţii sexuale. Unul dintre cel mai apreciate spectacole a fost piesa „Sânziana şi Pepelea“ pusă în scenă de Tetatrul Naţional Bucureşti.

 „M-a luat prin surprindere spectacolul. Nu au fost decoruri şi la început mi s-a părut ciudat, dar  actorii au fost extraordinari, iar textul de-a dreptul savuros“, a spus Rodica Drăghici, din Alba Iulia. Organizatorii au fost puşi în dificultate deoarece la piesa „Oo“  nu a fost spaţiu suficient pentru toată mulţimea aflată în curtea Teartului de Păpuşi „Prichindel“. În sală au intrat spectatorii cu bilet, dar o parte dintre invitaţi nu au mai avut loc nici măcar în picioare. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite