Interlopul cercetat de DNA în dosarul deputatului Atanasiu este cioban. Vezi ce spune despre ancheta procurorilor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Grosu are o fermă de oi. Foto albaiulianul.ro
Gheorghe Grosu are o fermă de oi. Foto albaiulianul.ro

Interlopul despre care DNA susţine că ar fi primit bani de la deputatul PNL Teodor Atanasiu este în prezent cioban. Gheorghe Grosu are o fermă de animale în localitatea Ţelna din judeţul Alba.

Acesta povesteşte pentru albaiulianul.ro cum a fost „săltat” de poliţiştii de la DNA şi ce întrebări i-au pus procurorii. Ghiţă Grosu nu recunoaşte infracţiunile de care este acuzat şi susţine că nu a primit bani de la preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu.

„Nu am vorbit cu nimeni ca să voteze la referendum. Nu am primit nici un ban. Le-am spus cu ce mă ocup eu. Le-am zis să vină să vadă ferma de oi să vadă ce fac eu. Am completat un proces verbal. La sfârşit m-au scos în stradă şi mi-au dat 3 lei ca să am de ocazie până la Alba Iulia”, a afirmat Gheorghe Grosu.

Gheorghe Grosu are o condamnare de 5 ani de închisoare pentru constituire şi aderarea la un grup infracţional organizat. Condamnarea a fost pronunţată, în primă instanţă de Tribunalul Vâlcea, în iunie 2012. În acelaşi dosar a mai fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri. Infracţiunile sunt din perioada 2004 - 2005, iar dosarul a fost trimis în judecată în 2006. Instanţa a pronunţat condamnări cu închisoare pentru alţi 9 inculpaţi. Sentinţa a fost contestată la Curtea de Apel Piteşti.

Gheorghe Grosu este cercetat de procurori pentru complicitate la promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului şi pentru asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni.

Teodor Atanasiu este acuzat de infracțiunea de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase de natură electorală partidului politic din care face parte, de promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului, respectiv de asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite