Interlopul din Alba cercetat de DNA în dosarul deputatului Teodor Atanasiu, condamnat la 5 ani de închisoare pentru grup infracţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodor Atanasiu
Teodor Atanasiu

Deputatul Teodor Atanasiu ar fi răsplătit cu bani,  potrivit procurorilor DNA Cluj, munca unui interlop din Alba pentru mobilizarea votanţilor cu educaţie scăzută la referendum. Interlopul este Gheorghe Grosu, cunoscut şi sub numele de Ghiţă Grosu.

În comunicatul DNA se afirmă că preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, i-a remis interlopului Gheorghe Grosu bani, prin intermediar, drept recompensă pentru munca acestuia în mobilizarea electoratului la referendum.

Gheorghe Grosu este un cunoscut interlop din Alba cercetat penal în mai multe dosare penale. Are o condamnare de 5 ani de închisoare pentru constituire şi aderarea la un grup infracţional organizat. Condamnarea a fost pronunţată, în primă instanţă de Tribunalul Vâlcea, în iunie 2012. În acelaşi dosar a mai fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri. Infracţiunile sunt din perioada 2004 - 2005, iar dosarul a fost trimis în judecată în 2006. Instanţa a pronunţat condamnări cu închisoare pentru alţi 9 inculpaţi.

Gheorghe Grosu este cercetat de procurori pentru complicitate la promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului şi pentru asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni. 

Teodor Atanasiu este acuzat de infracțiunea de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase de natură electorală partidului politic din care face parte, de promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului, respectiv de asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

Cea mai gravă acuzaţie este cea de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni pentru care se prevede pedeapsa de până la 15 ani de închisoare. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite