Alba Iulia: Strategie pentru Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Programe din cadrul Primăriei Alba Iulia a elaborat un proiect la solicitarea Asociaţiei Intercomunitare de Dezvoltare Alba (AIDA) aflat în faza finală de evaluare la Ministerul Internelor şi Reformei Administrative.

Printr-un comunicat de presă făcut public ieri, reprezentanţii Primăriei Alba Iulia afirmă că proiectul vizează obţinerea a 1,1 milioane lei în scopul elaborării strategiei de dezvoltare a localităţilor cuprinse în AIDA.
Membrii asociaţiei sunt consiliile locale din Alba Iulia, Sebeş, Teiuş, Vinţu de Jos, Sîntimbru, Ciugud, Ighiu, Galda de Jos, Cricău şi Consiliul Judeţean Alba. În total, populaţia acestor localităţi depăşeşte 100.000 de locuitori.
“Alba Iulia gandeşte în cadrul acestui proiect dezvoltarea pe termen mediu şi lung prin corelare cu comunităţile locale vecine. În acelaşi timp trebuie să înţelegem că resursele multiple puse şi folosite în comun pot genera proiecte publice utile cetăţenilor”, a spus primarul Mircea Hava.
Printre obiectivele care a urma să fie cuprinse în strategia de dezvoltare se regăsesc amenajarea unei riviere de agrement pe cursul râurilor Ampoi şi Mureş, construcţia aerodromului de la Vinţu de Jos şi creerea unui serviciu public intercomunitar de transport public.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite