Întâiul primar al Aiudului ales democratic, cetăţean de onoare post-mortem

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iniţiativa acordării titlului de cetăţean de onoare pentru primul primar al Aiudului ales democratic a aparţinut consilierilor PSD. Potrivit reprezentanţilor Primăriei, profesorul a avut un rol important în evoluţia postdecembristă a oraşului devenit municipiu chiar în timpul mandatului său.

Primul primar al Aiudului ales liber, după decembrie 1989, a condus destinele oraşului între 1992-1996. Consilierii locali PSD au propus la ultima întâlnire acordarea, post-mortem, a titlului de cetăţean de onoare al municipiului profesorului Vasile Crişan, care a murit în cursul lunii august.  Colegii l-au apreciat pentru implicarea în viaţa politică, ştiinţifică, culturală şi economică a Aiudului, declarat municipiu chiar în mandatul său. Între 2000-2004 a deţinut şi un mandate de consilier local la Primăria din Aiud.

“Salut această iniţiativă a grupului PSD din CL Aiud, dar şi votul unanim favorabil al aleşilor locali. Vasile Crişan a fost cunoscut de toată lumea, a avut un rol important în evoluţia postdecembristă a municipiului Aiud şi îşi merită locul în galeria cetăţenilor noştri de onoare. Transmit încă o dată familiei şi apropiaţilor domniei sale regretele mele pentru dispariţia sa prea timpurie. Nu în ultimul rând, sper ca nici aiudenii, cei cărora le-a dedicat mulţi din anii săi de viaţă, să nu îl uite”, a declarat primarul Horaţiu Josan.

Titlul de cetăţean de onoare va fi decernat în cadrul şedinţei de consiliu din luna octombrie.

Un vânt aspru adie peste Aiud în acest sfârşit de vară. Profesorul Vasile Crişan a plecat dintre noi. Primar al Aiudului între anii 1992 - 1996. Va ramâne în inima celor care l-au cunoscut şi apreciat prin lupta sa pentru idealul culturii naţionale, prin talentul său de recitator, prin omenia sa, prin dăruirea sa. Omul de numele căruia se leaga importante manifestari culturale desfaşurate la Aiud a plecat dintre noi. Dumnezeu să-l odihnească!, a scris Ion pe forumul aiudenilor de pretutindeni.

Primăria din Aiud a decernat până acum aproape 20 de titluri de cetăţean de onoare.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite