Alba Iulia: Condiţii insalubre pentru pacienţii Secţiei de Boli Infecţioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Condiţii insalubre pentru pacienţii Secţiei de Boli Infecţioase
Alba Iulia: Condiţii insalubre pentru pacienţii Secţiei de Boli Infecţioase

Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba funcţionează într-o clădire care arată deplorabil. Încă de la prima privire faţada gri plină de păianjeni îţi face o impresie proastă.

La fel de neîngrijit arată şi interiorul clădirii. Sala de aşteptare este mică pereţii sunt murdari iar pardoseala acoperită cu un mozaic din care au sărit mai multe plăci.Clădirea a fost o casa unui fost primar al Albei Iulia de la începutul secolului trecut.

După revoluţie a fost revendicată şi în anul 2007 a fost achiziţionată de Consiliul Judeţean Alba. „Consiliul a plătit pentru clădire suma de 1,1 milioane de lei în anul 2007. În acelaşi an s-au alocat de la bugetul de stat suma de aproximativ 300.000 de lei pentru reparaţii“, a spus directorul financiar contabil al Spitalului Judeţean, Rodica Munteanu.

 Managerul spitalului, Doru Drăgan, spune că aceşti bani au fost folosiţi pentru lucrări urgente. „S-a înlocuit şarpanta pentru că ploua în clădire şi, din acelaşi motiv, s-a înlocuit o parte din lemnăria exterioară de la ferestre“, a spus managerul Doru Drăgan. Un proiect de reparaţii capitale costă cel puţin 2 milioane de lei.

Pacienţilor li se cere răbdare


Secţia de boli infecţioase deserveşte întreg judeţul Alba pentru mai multe afecţiuni. Este singurul centru în care se fac analizele pentru depistarea infectării cu rabie şi trichineloză. Dispune de 55 de paturi dintre care 10 sunt rezervate bolnavilor de SIDA din judeţ. Şeful secţiei, Simona Crişan spune că de la începutul anului până în ultimele săptămâmi secţia a fost aproape tot timpul plină.

 „Condiţiile nu sunt optime, nici măcar bune, sunt rezonabile. Din anul 1984 de când lucrez în acestă clădire, în afară de lucrările din 2007, s-a mai schimbat instalaţia de încălzire şi au mai fost înlocuite ţevi. În rest doar lucrări de igienizare deşi este nevoie de reparaţii capitale“, a spus medicul Simona Crişan. Clădirea nu este singura care lasă de dorit.
 
Atitudinea personalului medical este în concordanţă cu modul cum arată spaţiul. Pacienţii care au nevoie de un consult sau de o reţetă de la un medic specialist trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

„Fetiţa mea are nevoie de un tratament de şase luni de zile. Trebuie să vin măcar o dată pe lună pentru reţetă. Am de aşteptat. Eu sunt de la Ocna Mureş şi cred că voi ajunge acasă deseară. De obicei aştept câteva ore până primesc reţeta“, a spus Maria Florea, de 45 de ani din Ocna Mureş.

Personalul medical spune că are de trecut multe cazuri în condică şi din această cauză pacienţii sunt nevoiţi să aştepte. „Lunea, miercurea şi vinerea trebuie să completăm condica pentru că trebuie să le trimitem în timp la Spitalul Judeţean“, a explicat medicul Simona Crişan.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite