Alba Iulia: Inculpaţii din dosarul "Singer" rămân în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia au respins, astăzi, recursurile formulate de 18 inculpaţi în dosarul “Singer”, împotriva deciziei de prelungire a mandatelor de arest preventiv. În urma deciziei magistraţilor, 17 inculpaţi majori vor mai sta în arest încă 30 de zile, în timp ce pentru un inculpat minor, mandatul a fost prelungit cu 20 de zile

Inculpaţii, printre care este şi un cetăţean italian, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Membrii reţelei acţionau prin aşa-zisa metodă “Singer”. Publicau anunţuri în diferite ziare din ţară prin care ofereau sume mari de bani celor care deţineau maşini de cusut cu această marcă. În momentul în care potenţiala victimă îi suna pe inculpaţi aceştia îi transmiteau că pot să cumpere maşina de cusut numai dacă au şi perechea acesteia. Victima cădea în capcană şi se hotăra să cumpere maşina pereche depunând banii în contul oferit de inculpat.

Paguba este de aproape 1 milion de euro


Poliţiştii au stabilit că reţeaua infracţională a înşelat peste 1.300 de persoane din toată ţara, iar paguba se ridică la aproape 1 milion de euro. “Capul” grupului este Nicolae Iarnă, ajutat de “locotenenţii” Marian Cristea, Iulius Francisc şi Sorin Varga, dar şi de cetăţeanul italian Antonio Vitalie. Ceilalţi membri ai grupării sunt: Cristea Florian Dan, Cristea Elena Monica, Câmpean Pompei Alexandru, Ciurar Gabriel Petru, Gigoi Nicolae Marian, Stoica Nicoleta Gabriela, Varga Daniel Iosif, Turda Ioan Florin, Kovacs Geza, Mureşan Marcel Ioan, Vitanu Sorin, Cristea Nicolae Gavrilă şi Cristea Petru.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite