Alba Iulia: Încep controalele în magazine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Încep controalele în magazine
Alba Iulia: Încep controalele în magazine

Primăria şi organele de control s-au autosesizat în vederea demarării unor verificări în cazul magazinelor care afişează soldări de stocuri în această perioadă.

Doar cinci magazine din Alba Iulia au trimis notificări Primăriei, prin care anunţă că în perioada de 1 august-31 octombrie vor practica reduceri de preţuri la produsele din colecţiile de primăvară-vară, în vederea lichidării stocurilor, deşi proprietarii magazinelor au obligaţia de a informa, despre perioada în care efectuează reducerile, cu cel puţin 15 zile înainte. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Municipiului Alba Iulia, Mihai Coşer, până în prezent din cele câteva sute de magazine de îmbrăcăminte şi încălţăminte existente în oraş doar cinci au depus notificările necesare la sediul instituţiei.

La momentul de faţă aproape toate magazinele cu produse nealimentare afişează reduceri de preţ, însă cele care nu s-au conformat legislaţiei în perioada următoare vor răspunde pentru aceste fapte. „Primăria şi autorităţile abilitate cum sunt Comisariatul Judeţean penrtu Protecţia Consumatorului sau Garda Finaciară, vor demara controale, având în vedere că perioada în care se puteau depune aceste notificări s-a încheiat. Realizarea vânzărilor de soldare fără a avea întocmite actele necesare se pedepseşte cu amenzi de la 2.000 până la 10.000 lei, iar comercianţii se pot alege cu sistarea vânzărilor de soldare. De asemenea neprezentarea, la solicitarea organelor de control abilitate, a documentelor legale justificative va atrage amenzi”, a declarat Mihai Coşer.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite