Incendiu de proporţii în Munţii Şureanu: zeci de pompieri şi voluntari se luptă cu flăcările

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de pompieri şi voluntari intervin în Munţii Şureanu pentru a stinge un incendiu izbucnit în zona Şugag – Simda Mică, în apropierea vârfului Tărtărău. 15 hectare de pădure au ars în ultimele două zile.

Incendiul a izbucnit sâmbătă şi a fost stins de pompieri dar din cauza vantului și vegetației uscate flăcările au reizbugnit în cursul zilei de duminică. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „UNIREA” al Judeţului Alba intervine împreună cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba, SVSU Şugag, SVSU Săsciori, Ocolul Silvic privat Şugag şi Direcţia Silvică Alba pentru lichidarea incendiului din comuna Şugag, satul Dobra - zona Smida Mică.

Pentru limitarea propagării şi stingerea incendiului s-au deplasat la faţa locului 1 autocamion de intervenţie şi 2 autospeciale de primă intervenţie şi comandă. Au fost mobilizaţi 28 pompieri militari de la Detaşamentul de Pompieri Alba Iulia şi Garda de Intervenţie Sebeş, 3 jandarmi, 10 voluntari şi 18 angajaţi ai ocoalelor silvice. A ars în incendiu o suprafaţă de 15 hectare de pădure de conifere.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite