În Alba Iulia va fi modernizat iluminatul public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali din Alba Iulia au aprobat ieri documentaţia privind organizarea unei licitaţii în vederea concesionării Serviciului de iluminat public. Din nevoia modernizarii strucurii de iluminat stradal, Consiliul local doreşte concesionarea acestui serviciu.

„În perioada august-septembrie a avut loc licitaţia pentru concesionarea serviciului de iluminat public. Au fost primite trei oferte care aveau soluţii de modernizare diferite faţă de cele solicitate de noi şi valori inacceptabile, motiv pentru care au fost respinse“, a spus Gabriel Armean, şeful Serviciului Administrarea şi Monitorizarea Utilităţilor Publice.

Pentru a evita astfel de situaţii, consilierii locali au decis ca durata de concesionare a serviciului să fie de 15 ani, în condiţiile realizării lucrărilor necesare în maxim doi ani. Pentru modernizarea iluminatului stradal se doreşte înlocuirea a peste 1.800 de corpuri de iluminat vechi şi a celor peste 2.800 de lămpi pe bază de vapori de sodiu. „În viitor se doreşte ca iluminatul public să dispună de aproximativ 6.800 de puncte luminoase, faţă de cele 4.700 care există în prezent“, a mai spus Gabriel Armean.

De asemenea, este prevăzută şi reabilitarea reţelelor electrice existente precum şi modernizarea echipamentelor de comandă şi control din punctele de aprindere. În Alba Iulia vor fi introduse şi lâmpi solare cu leduri pentru iluminarea decorativă.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite