Împăcare pentru lovire şi distrugere în dosarul agresiunii rectorului Institutului Romano-Catolic din Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rectorul Zoltan Olah
Rectorul Zoltan Olah

Inculpaţii din dosarul agesiunii rectorului Institutului Romano-Catolic din Alba Iulia s-au împăcat cu părţile vătămate pe două dintre cele trei infracţiuni, distrugere şi lovire. Tribunalul Alba se va pronunţa pe fond cu privire la infracţiunea de propagandă naţional-şovină.

Împăcarea dintre inculpaţi şi părţile vătămate a fost constatată de instanţă, la termenul de luni al procesului. Agresiunea de pe strada Păcii din Alba Iulia a avut loc în noaptea de 18/19.06.2011. Daniel Victor Pop (29 de ani), Claudiu Robert Plăcintă (34 de ani), Iulian Mircea Gojei (de 27 de ani) şi Ionuţ Bogdan Fântână (25 ani) sunt acuzaţi că au proferat expresii, injurii, au spart cu pietre geamurile unor imobile şi au agresat fizic două persoane, printre care şi rectorul Institutului Romano-Catolic, Zoltan Olah, care a fost lovit cu o bâtă de baseball.

Celalalte trei părţi vătămate sunt Ballai Gyorgy Istvan, Tudor Cojocea şi Kollo Tibor. Incidentul a fost considerat şi o propagandă „antimaghiară“, în condiţiile în care inculpaţii au strigat expresii cum ar fi „afară cu ungurii din ţară“. Au fost prezenţi în zilele următoare la Alba Iulia oficiali maghiari printre care şi ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Oskar Fuzes. Acesta s-a întâlnit cu primarul Mircea Hava şi cu conmandantul IPJ Alba, chestorul Nicolae Căbulea. Autorităţile locale au apreciat că a fost vorba doar despre un incident izolat.

Citiţi şi: Agresorii rectorului Institutului Teologic Romano-Catolic trimişi în judecată

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite