Iarnă grea pentru FC Unirea Alba Iulia - Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista presei locale din Alba Iulia
Revista presei locale din Alba Iulia

Ziarele locale din Alba Iulia scriu astăzi despre problemele clubului de fotbal FC Unirea şi redau cuvântul de Crăciun adresat credincioşilor ortodocşi de Arhiepiscopul Andrei al Alba Iuliei.

Iarnă grea pentru FC Unirea Alba Iulia

FC Unirea Alba Iulia a cheltuit în turul campionatului aproximativ 750.000 euro, sumă ce include inclusiv achitarea transferurilor din vară, cantonamentul centralizat, contracte pe ultimele luni din eşalonul secund, plătirea bonusului de 50 euro pentru punct din eşalonul secund, cheltuielile cu baremurile de arbitraj, organizarea jocurilor pe teren propriu, deplasări etc. Din această sumă, 400.000 de euro reprezintă prima tranşă din drepturile de televiziune, 90.000 euro - banii încasaţi din vânzarea de abonamente şi bilete şi alţi 50.000 euro - aportul sponsorilor "Elit" şi "Transavia", restul fiind fonduri alocate de Consiliul local şi Consiliul Judeţean - circa 220.000 euro. Practic gruparea din Cetatea Marii Uniri a supravieţuit cu cel mai mic buget al grupărilor ce activează în elită! Unirea.

Ce dar Îi facem Domnului Hristos de Crăciun?

Iubiţi credincioşi! Crăciunul este sărbătoarea darurilor. Cei mari le fac cadouri celor mici. Cei mici le răspund cu iubire celor mari. N-are atât de mare importanţă valoarea în bani a cadoului, ci important este mesajul pe care-l transmite. Pentru că tot acest schimb de cadouri nu este altceva decât mijlocul prin care cei dragi îşi exteriorizează iubirea.
Darul izvorăşte din dragoste şi este purtător de dragoste. Dragostea nu este o problemă de vârstă, ci una de suflet. Dragostea este mare dacă sufletul omului este mare. Omul care iubeşte cu adevărat simte, gândeşte şi acţionează «prin» şi «pentru» persoana iubită. Părinţii îşi iubesc nemărginit copiii şi le fac daruri. Copiii au o dragoste sfântă pentru părinţi şi le fac atenţii. De Crăciun toţi ne facem daruri unii altora şi suntem fericiţi. Pentru că Domnul Hristos a zis: „Mai fericit este a da decât a lua” (Fapte 20,35).

Şi, în străvechea datină românească, cu prilejul Crăciunului, înaintaşii noştri căutau să facă daruri celor sărmani. Pe bună dreptate, un poet creştin a scris: „Din comoara strânsă-n taină / Fă săracului un dar, / Căci la cea din urmă haină / N-avem nici un buzunar!” Informaţia de Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite