Iarna a pus stăpânire pe Alba. Vezi aici lista drumurilor închise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zăpada a dat de furcă şoferilor pe Dealu Mare, între Zlatna şi Abrud.
Zăpada a dat de furcă şoferilor pe Dealu Mare, între Zlatna şi Abrud.

Un TIR a derapat azi-dimineaţă pe calea ferată la Valea Lungă, iar aseară un camion a ieşit în decor la Vălişoara. Autorităţile judeţene au decis ca 11 drumuri din Munţii Apuseni să fie închise pe perioada iernii, până în luna martie 2011.

În Alba se circulă de aseară în condiţii de iarnă. Zăpada căzută în ultimele 24 de ore a dat bătăi de cap inclusiv şoferilor din Alba Iulia. Azi noapte au intervenit pe drumurile naţionale un număr de 50 de utilaje.

Circulaţie feroviară blocată

„Pe DN1 şi DN7 suprafaţa carosabilă a fost curăţată. S-a intervenit în tot judeţul cu 50 de utilaje şi s-a împrăstiat pe suprafaţa carosabilă cantitatea de 600 de tone de amestec de nisip cu sare“, a precizat Ovidiu Popa, reprezentantul Secţiei de Drumuri Naţionale.

Acesta a precizat că de dimineaţă au fost probleme în zona localităţii Lancrăm. „Am intervenit cu o maşină, în condiţii de viscol. Drumul a fost acoperit cu zăpadă pe o porţiune de un kilometru“, a spus Ovidiu Popa.

Condiţiile de trafic au provocat astăzi, între orele 06.30 - 08.00, blocarea circulaţiei feroviare pe magistrala 300, între localităţile Blaj şi Valea Lungă. Un autocamion care circula pe DN14B a derapat la o trecere de nivel în apropierea comunei Valea Lungă şi a ajuns pe calea ferată blocând circulaţia trenurilor.

Evenimentul nu s-a soldat cu victime sau pagube materiale şi a avut drept cauză neadaptarea vitezei la condiţiile de drum. Cinci trenuri au fost blocate în gările din apropiere şi au acumulat întârzieri.

De asemenea, pe drumul judeţean 107M,  Aiud – Buru, în apropierea localităţii Vălişoara, un autocamion încărcat cu ţiglă a derapat aseară şi a rămas blocat în afara drumului.

Zăpadă mare la munte

Conform informaţiilor prezentate de poliţie cu privire la informaţiile în trafic, la ora 9.00 se circula în condiţii grele pe DN 75 între Albac şi Nucet şi pe DN 74 între Zlatna şi Abrud.

Ninsoarea căzută la Arieşeni, în Munţii Apuseni s-a depus în strat de 30 de centimetri. „Se circulă în condiţii de iarnă. Am dat cu materiale antiderapante, dar unele drumuri nu am reuşit să le curăţăm în totalitate de zăpadă. Pe pârtie stratul de zăpadă este de 30 de centimetri“, a spus Vasile Jurj, primarul din Arieşeni.

În Munţii Sebeşului, la peste 2.000 de metri altitudine stratul de zăpadă măsoară peste 50 de centimetri.

Autorităţile judeţene au decis ca 11 drumuri din Alba să fie închise pe perioada iernii, până în luna martie 2011. Este vorba despre drumuri din Munţii Apuseni şi din Munţii Sebeşului unde nu pot interveni utilajele de deszăpezire sau intervenţia acestora este foarte costisitoare în raport cu frecvenţa circulaţiei auto. În fiecare caz, Consiliul judeţean a oferit rute ocolitoare.

Lista drumurilor închise:

1. DJ 106 H: Ighiu – Ighiel – Necrileşti – Întregalde, între loc. Ighiel şi Necrileşti – varianta ocolitoare DJ 107 K,cu acces din DN 1 prin loc. Galda de Jos.

2. DJ 107 K: Galda de Jos – Poiana Galdei – Întregalde – Ghioncani – DJ 107 I, între Valea Mlăcii şi Valea Tupilor – varianta ocolitoare DJ 107 I; au acces din DN 74 prin loc. Bucium şi Mogoş.

3. DJ 107 J: Aiud – Râmeţi – Geogel -Valea Barnii – Mogoş – Bucium – DN 74, între Geogel şi Cojocani – varianta ocolitoare pe DJ 107 I, cu acces din DN 1 (Aiud) şi DN 74 (prin loc. Bucium şi Mogoş).

4. DJ 670 C: Săsciori – Dumbrava – Câlnic, de la km 3+000 -km 6+000; L=3,000 km; între Dumbrava şi Câlnic  – varianta ocolitoare DJ 106 F, cu acces din DN 1 (intersecţie DN 1 cu DJ 106 F).

5. DJ 704: DN 7 – Vinerea – Cugir – Şureanu – Prigoana – Valea Mare – DN 67C, între lim. extravilan Cugir şi Oaşa – varianta ocolitoare DN 67C, cu acces din DN 1 (Sebeş).

6. DJ 704 A: DN7 Pianu de Jos – Pianu de Sus – Strungari – Răchita – DN 67C, între Strungari şi Răchita – varianta ocolitoare DN 67C, cu acces din DN 1 (Sebeş).

7. DJ 705 F: lim. jud Hunedoara – Cabana Prislop – Cugir între lim. Jud. HD şi Cugir – varianta ocolitoare DJ 704, cu acces din DN 7 (intersecţie DN 7 cu DJ 704).

8. DJ 705 G: lim. Jud. Hunedoara – Cugir, între lim. extravilan Cugir şi lim. HD – varianta ocolitoare DJ 704, cu acces din DN 7 (intersecţie DN 7 cu DJ 704).

9. DJ 709 K: lim. jud. Hunedoara – Cabana Şureanu – DJ 704,

10. DJ 750C Sălciua de Sus – Valea Largă – Ponor – Râmeţ – Valea Mănăstirii – Stremţ – Teiuş, între Valea Largă şi Valea Mănăstirii – variantă ocolitoare pe DJ 750 C, cu acces din DN 1 (Teiuş) şi DN 75 (Sălciua) sau varianta din DJ 107 I, cu acces din DN 1 (Aiud) .

11. DJ 762 A: DJ 762 – Vidrişoara – lim. jud. Arad, între  Vidrişoara şi lim. jud Arad – variantă.


Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite