INEDIT Tur virtual al Cetăţii Alba Iulia. Vezi imagini panoramice spectaculoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cetatea Alba Iulia beneficiează de un nou site de promovare realizat în cadrul proiectului “Respiră aerul istoriei”, finanţat din fonduri europene. Noutatea principală faţă de precedentele demersuri de promovare sunt imaginile spectaculoase oferite printr-un tur virtual al celor mai importante puncte din Cetate.

Vizitatorul poate observa din faţa calculatorului imagini virtuale, în unghi de 3 din cele mai interesante zone ale Cetăţii cum ar fi Traseul celor Trei Fortificaţii, Poarta I, Sala Unirii, Obeliscul lui Horea, Cloşca şi Crişan, Catedrala Romano-Catolică şi Catedrala Ortodoxă.

Site-ul www.turism.apulum.info oferă informaţii de spre Cetate şi în patru limbi de circulaţie internaţională: engleză, franceză, germană şi italiană. Mai cuprinde secţiuni de informare despre Cetate, galerii foto, galerii video şi informaţii despre trasele turistice din interiorului ansamblului arhitectural. Cititorii pot participa şi la un joc online cu 20 de întrebări despre Cetate.

image

Click pe poză pentru turul virtual al Porţii I a Cetăţii

„Nici timpul şi cu atât mai puţin distanţele, nimic nu-l poate împiedica pe călătorul însetat de istorie să ajungă la Alba Iulia, în Cetate. Nici cei 340 de kilometri ce despart Alba Iulia de Bucureşti, nici cei 100 de kilometri de la aeroporturile internaţionale din Cluj Napoca şi Tîrgu Mureş şi nici drumul de 70 de kilometri de la aerogara din Sibiu, nu pot sta în calea cuiva care vrea să câştige pariul cu trecutul şi să-l descopere la el acasă, în Cetatea Alba Carolina. De aici, din inima Transilvaniei, străjuită la răsărit de apele limpezi ale Mureşului, iar la apus de dealuri semeţe, înconjurată de apele repezi ale Ampoiului spre nord şi de câmpii roditoare către sud, Alba Iulia, cealaltă capitală, e gata mereu să-şi primească oaspeţii şi să-şi împartă cu ei mileniile şi miile de legende”, sunt câteva dintre rândurile despre Cetate postate pe site.

image

Click pe poză pentru un tur în interiorul catedralei Romano-Catolice

image

Click pe poză pentru turul virtual al Sălii Unirii

image

Tur virtual la Traseul celor Trei Fortificaţii

image

Click AICI pentru imagini inedite din mai multe zone ale Cetăţii Alba Carolina

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite