Alba Iulia: Situaţie neclară la Centrul ID „Spiru Haret”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia:  Situaţie neclară la Centrul ID „Spiru Haret”
Alba Iulia: Situaţie neclară la Centrul ID „Spiru Haret”

Studenţii de la Centrul ID al Universităţii „Spiru Haret” din Alba Iulia nu ştiu exact care este situaţia lor, în urma scandalului în care instituţia a fost implicată. Directorul Centrului Teritorial pentru Învăţământ la Distanţă „Spiru Haret” din Alba Iulia, Ion Scheau, a refuzat să răspundă la întrebări.

În data de 19 august Guvernul a decis includerea Universităţii „Spiru Haret” pe lista instituţiilor de învăţământ superior particular acreditate.
În 20 august, însă, a fost publicată în Monitorul Oficial o Ordonanţă de Guvern prin care se desfiinţează învăţământul  la distanţă integral din toate centrele Universităţii „Spiru Haret” din ţară.

Un astfel de centru funcţionează şi la Alba Iulia, unde sunt înscrişi peste 1.000 de studenţi.

Studenţii sunt nemulţumiţi


Ieri dimineaţă, mai mulţi studenţi ai centrului din Alba Iulia au trecut pe la secretariartul centrului „Spiru Haret” din Alba Iulia pentru a-şi rezolva diverse probleme sau pentru a cere lămuriri faţă de situaţia instituţiei. Cei mai mulţi dintre ei au declarat că pentru moment aşteaptă să vadă ce se va întâmpla.

Unii chiar s-au grăbit şi s-au transferat la forma de zi de învăţământ la facultăţile acreditate ale aceleiaşi universităţii particulare. „Eu cred că acest scandal are tentă politică. Nu înţeleg cum de Spiru Haret a câştigat procesul şi cu toate astea trebuie desfiinţat. Nu mă intresează cum se rezolvă problemele între ei, dar vreau să ştiu ce se va întâmpla cu mine”, a spus Elena Neag, studentă în anul II.

„Universitatea este ba acreditată, ba neacreditată”

Directorul centrului Ion Scheau, a refuzat iniţail să vorbească despre situaţia de la Alba Iulia dar a spus totuşi că activitatea centrului se desfăşoară normal, iar studenţii sunt în această perioadă în sesiune.

„Universitatea are rector, iar facultăţile au decani, eu nu fac nici un fel de comentarii. Spiru Haret trebuie să-şi facă o strategie, lupta cu Statul e dură. Universitatea este ba acreditată, ba neacreditată. Deocamdată trebuie să aveţi răbdare”, a spus Ion Scheau.
Situaţia este neclară şi pentru tinerii care doresc să se înscrie în primul an la unul dintre domeniile care se studiază la Alba Iulia.

Tânăra Simona Haiduc, a terminat Colegiul Naţional „Avram Iancu” din Câmpeni şi doreşte să continue studiile la Alba Iulia. „Am venit să mă interesez. Deocamdată nu ştiu la ce să mă înscriu. La secretariat mi-au spus să aştept deci nu ştiu dacă mai fac sau nu înscrieri. Ei îmi vor spune dacă e legală sau nu facultatea”, a spus tânăra Simona Haiduc din Câmpeni. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite