Hoţi de fier vechi prinşi în acţiune la Aiud. „Marfa“ tăiată în bucăţi urma să le aducă sume frumuşele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fierul vechi furat ajunge la centrele de colectare/Foto Adevărul
Fierul vechi furat ajunge la centrele de colectare/Foto Adevărul

„Marfa“ tăiată în bucăţi urma să ajungă la centrele de colectare a fierului vechi din Aiud. Numai că, în loc de bani, au primit dosare de cercetare penală.

Apropierea cu paşi repezi a iernii le arată un singur drum persoanelor care nu au mijloace de subzistenţă: calea către centrele de colectare, unde pot câştiga ceva bănuţi în schimbul fierului pe care, cel mai adesea, îl fură.

Teoria este susţinută de două cazuri descoperite de poliţiştii din Aiud în aceeaşi zi. Prima grupare a fost  prinsă de oamenii legii duminică, în jurul orei 11.00. Nouă persoane, cu vârste între 18 şi 51 de ani, au dat nas în nas cu poliţiştii tocmai în timp ce transportau fierul furat din incinta unei firme din oraş. Hoţii le-au spus poliţiştilor că „marfa“ urma să ajungă la centrele care colectează fier vechi. La o primă estimare ar fi câştigat 150 de lei.

Tot duminică, dar la miezul nopţii, la aceeaşi firmă, un alt grup de 6 persoane, tot din Aiud, avea aceeaşi preocupare: furtul de fier vechi. N-au reuşit să-şi pună planul în aplicare,  pentru că pe drum s-au întâlnit cu poliţiştii. Aveau asupra lor 400 de kilograme de deşeuri feroase.

Poliţiştii au întocmit pe numele celor 15 persoane dosare de cercetare penală pentru furt calificat.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite