Guvernul discută schimbarea prefectului de Alba. Cine ar putea să îi ia locul lui Dan Simedru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mugurel Sârbu, Dan Simedru şi Cornel Murg
Mugurel Sârbu, Dan Simedru şi Cornel Murg

Decizia PNL de a se alia cu PDL în Alba ar putea determina schimbarea din funcţie a prefectului Dan Simedru. Surse neoficiale susţin că o decizie în acest sens ar putea fi luată miercuri, în cadrul şedinţei de Guvern.

Dan Simedru a fost propus pentru postul de prefect de PNL Alba. Dacă va fi schimbat, Simedru va reveni în funcţia de conducere pe care o deţine în cadrul OIR POSDRU din Alba Iulia instituţie care administrează programele europene de finanţare în domeniul resurselor umane, în judeţele din Regiunea Centru. Postul de prefect era, oricum, al PSD-ului, însă a fost preferat, iniţial, Dan Simedru având în vedere experienţa sa în organizarea alegerilor.

Cele mai mari şanse pentru a prelua postul de prefect le au două persoane: subprefectul Cornel Murg şi fostul primar din Sebeş, Mugurel Sârbu. Cornel Murg este susţinut de organizaţia PSD, în timp ce Mugurel Sârbu a rămas un  apropiat al ministrului Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, din perioada precedentului mandat de prefect (2003 – 2005).

Sârbu nu mai deţine nicio funcţie în administraţie, iar, recent, şi-a anunţat public demisia din PDL. Mugurel Sârbu are şanse în condiţiile în care PSD Alba a avut rezultate slabe la alegerile locale şi a ratat cele mai importante funcţii în administraţie, la Consiliul local Alba Iulia şi Consiliul Judeţean. Negocierile cu PNL şi PP-DD nu s-au concretizat, iar liberalii au decis să facă alianţă cu PDL.

O a doua variantă vehiculată în legătură cu fostul primar din Sebeş este preluarea conducerii organizaţiei PSD Alba. Aceasta doar dacă conducerea centrală a partidului decide că este nevoie de o schimbare după eşecurile politice şi electorale din ultima perioadă. În această situaţie, Cornel Murg are cale liberă pentru postul de prefect, în timp ce funcţia de subprefect ar putea reveni Mihaelei Mih Dehelean.

A treia variantă plauzibilă este menţinerea actualei conduceri a PSD Alba, formată din tandemul Ioan Dîrzu – Ovidiu Jidveian, şi promovarea subprefectului Cornel Murg în postul de prefect, în timp ce în funcţia de subprefect ar fi numit tot un reprezentant al PSD.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite