Membrii grupării reţinuţi în dosarul pensiilor ilegale arestaţi preventiv de Tribunalul Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele reţinute au fost aduse la Tribunalul Alba
Persoanele reţinute au fost aduse la Tribunalul Alba

Persoanele reţinute miercuri seara de procurorii DIICOT Alba Iulia au fost prezentate joi dimineaţă la Tribunalul Alba cu propunere de arestare preventivă pe 29 de zile. Opt persoane, cinci bărbaţi şi trei femei, au fost aduse în faţa judecătorului.

UPDATE: Tribunalul Alba a admis propunerea procurorilor DIICOT şi a decis arestarea preventivă a celor opt persoane prezentate pe o perioadă de 29 de zile. În cazul bărbatului reţinut în lispă, mandatul de arest preventiv a fost emis pe o perioadă de 30 de zile. Inculpaţii pe numele cărora s-au emis mandate de arestare sunt:
Constantin Toma, în lipsă (Turda), Marian Cosmin Toma (Bucureşti),
Vasile Dacian Pop (Turda), Vasile Toma (Bucureşti), Sabin Coasian (comuna Coaş, judeţul Maramureş), Ionel Toma (comuna Ţibucani, judeţul Neamţ), Alexandrina Marcela Pop (Turda), Gabriela Coman (Bucureşti) şi Viorica Călin (Alba Iulia), angajată a Casei Judeţene de Pensii Alba.

Comunicatul de presă de la Tribunalul Alba: „În data de 22.09.2011, pe rolul Tribunalului Alba s-a aflat judecarea propunerii formulate de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba de  arestare  preventivă  pentru  29  de  zile  a  opt  persoane prezente la audieri şi  pentru 30 de zile a unei persoane lipsă, acuzate de săvârşirea unor infracţiuni grave – constituirea unui grup infracţional organizat nestructurat, fals material în înscrisuri oficiale şi înşelăciune.

Tribunalul Alba a admis propunerea DIICOT şi a dispus arestarea preventivă pe o durată de 29 de zile a celor 8 persoane  şi  pentru 30 de zile a unei  persoane. Hotărârea Tribunalului Alba nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la pronunţare, ce va fi judecat de către Curtea de Apel Alba Iulia“.

Procurorii au emis nouă mandate de reţinere, dintre care unul în lipsă pe numele unuia dintre liderii grupării, Daniel Toma. Printre cele trei femei reţinute este şi Viorica Călin, funcţionară la Casa de Pensii Alba. Judecata se desfăşoară cu uşile închise, în şedinţă secret.

O parte dintre membrii grupării infracţionale la momentul arestării preventive

Click pe poze pentru galerie foto

Sunt acuzate de constituirea şi aderarea la un grup infracţional nsetructurat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals privind identitatea. Activitatea infracţională a început în anul 2006. Membrii reţelei falsificau cărţi de muncă, certificate de calificare profesională, diplome de bacalaureat, diplome de licenţă, ateatate profesionale, adeverinţe cu sporuri. Vindeau documentele la diferite persoane care doreau să primească pensie sau să îi fie mărită pensia. Prejudiciul calculate de procurori se ridică la 1 milion de lei.

Rămâneţi pe alba.adevarul.ro pentru a afla soluţia instanţei de judecată

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite