VIDEO Grupare de contrabandă cu aur anihilată de DIICOT Alba UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia au destructurat un grup infracţional, constituit din 10 persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de contrabandă cu bijuterii din aur şi evaziune fiscală.

UPDATE 16.20 La sediul DIICOT Alba Iulia au ajuns primele patru persoane ridicate de la Sibiu. În total este vorba despre nouă învinuiţi care urmează să fie audiaţi. Restul până la 15 sunt martori. Ancheta a plecat de la o cantitate de 2 kilograme de aur descoperită în vama Giurgiu în 2011.

Membrii grupării nestructurate întocmeau facturi false din care rezulta că aurul este adus din Bulgaria şi se încadrează în categoria de comerţ intracomunitar. Pe paşapoartele învinuiţilor au fost descoperite, însă, peste 50 de deplasări în Turcia, de unde provenea, de fapt, aurul. La percheziţia de la sediul unei bijuterii a fost găsit un caiet pe care una dintre angajate nota canitatea de aur vândută şi banii predaţi patronului. Gruparea vindea lunar circa 1,5 kiloegrame de aur.

Potrivit procurorilor, în cursul anului 2011, membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale din introducerea şi comercializarea în mod ilegal pe teritoriul României, a unor cantităţi însemnate de bijuterii din aur, provenind din Turcia.

image

Bijuteriile erau comercializate prin intermediul magazinelor de profil pe care învinuiţii le administrează în municipiul Sibiu, cu eludarea plăţii taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 2.400.000 de lei.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 12 percheziţii la sediul a 3 societăţi comerciale de pe pe raza municipiului Sibiu, ocazie cu care a fost descoperită şi ridicată cantitatea de aproximativ 22 kilograme bijuterii din aur. La sediul D.I.I.C.O.T. Alba Iulia sunt aduse marţi după-amiază în vederea audierii 15 persoane, urmând a fi dispuse măsurile legale după finalizarea audierilor.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Alba şi SIPI Sibiu. Procurorii D.I.I.C.O.T. au cooperat în instrumentarea cauzei cu autorităţile judiciare bulgare.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite