Grupare infracţională acuzată de contrabandă cu aur anihilată de DIICOT Alba Iulia VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurul confiscat de poliţişti
Aurul confiscat de poliţişti

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Alba Iulia efectuează cercetări faţă şapte persoane din Sibiu sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional şi contrabandă.

Învinuiţii Ciociu Ilie, Ciociu Ioan, Ciociu Florin, Răcean Constantin, Ciociu Rodica, Răcean Maria şi Ciociu Claudia Ioana sunt acuzaţi că, în cursul anului 2011, au introdus în mod nelegal pe teritoriul României, cantităţi însemnate de bijuterii din aur, provenite din Turcia.

Bijuteriile erau comercializate prin intermediul  magazinelor pe care  învinuiţii le administrează în municipiul Sibiu, cu eludarea plăţii taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat. Învinuiţii au fost depistaţi, la Punctul de Frontieră Giurgiu,  având asupra lor cantitatea de aproximativ 3 kilograme de bijuterii din aur, în valoare de 400.000 lei, bunuri pe care nu le-au declarat la controlul vamal şi pentru care nu deţineau documente legale de provenienţă.

Joi 20 octombrie 2011, procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 11 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Sibiu, ocazie cu care a fost descoperită cantitatea de aproximativ 2,3 kilograme bijuterii din aur. Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Alba şi SIPI Sibiu.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite