Gripa porcină se extinde în Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei noi cazuri de gripă porcină au fost confirmate astăzi în judeţul Alba. Două persoane din Alba Iulia şi un elev de la Colegiul „Lucian Blaga“ din Sebeş au fost izolaţi la domiciliu din cauza îmbolnăvirii cu virusul A1HN1. Numărul total cazurilor de gripă nouă a ajuns la 22.

A apărut primul caz de gripă porcină, într-o altă localitate decât Alba Iulia. Este vorba despre un elev în clasa a IX-a a Colegiul „Lucian Blaga“ din Sebeş. Cursurile la clasa respectivă au fost suspendate pe o perioadă de şapte zile.

Întrunire a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă

În urma apariţiei celor trei noi cazuri de gripă porcină, în această dimineaţă a avut loc şedinţa Comitetului Judeţean Pentru Situaţii de Urgenţă. A fost aprobat un plan judeţean de urgenţă în caz de pandemie. „Scopul elaborării acestui plan vizează stabilirea unui set  unitar de norme pentru reglementarea activităţilor care se desfăşoară în situaţiile de urgenţă determinate de producerea unei pandemii, în vederea protejării cetăţenilor aflaţi pe teritoriul judeţului Alba“, a spus Ştefan Barban, prefectul de Alba.

Până la data de 15 decembrie, reprezentanţii instituţiilor publice şi comitetelor locale din Alba vor trebui să găsească măsuri proprii pentru evitarea extinderii gripei porcine.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite