Alba Iulia: Gripa nouă „trimite“ acasă peste 800 de elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegiu Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan“ din Alba Iulia a fost închis de astăzi, până în data de 23 noiembrie, după ce au fost confirmate şase îmbolnăviri cu gripă nouă la elevii din clasele a IX-a A, B şi C. Alte trei persoane, membrii unei familii care s-a întors din Italia au fost diagnosticaţi cu gripă nouă.

CITEŞTE ŞI:

Braşov: Încă şapte bolnavi de gripă porcină


Colegiul „Horea, Cloşca şi Crişan“ este cel mai mare din Alba, cu un număr de  804 elevi, 60 de profesori şi 19 persoane, care fac parte din personalul auxiliar didactic şi nedidactic. Prima îmbolnăvire a fost confirmată la începutul săptămânii trecute, la o elevă din clasa a IX-a B, iar de la acel moment s-a hotărât închiderea clasei respective.

„Cazurile de îmbolnăvire cu gripă nouă au fost confirmate aseară şi în alte două clase ale liceului şi din această cauză s-a hotărât închiderea instituţiei“, a spus directorul Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Mircea Lămurean. Directorul a afirmat că în zilele următoare vor fi efectuate dezinfecţii în sălile de clasă pentru a se putea relua activitatea în condiţii de siguranţă. „Marţi, joi, vineri şi luni se va face dezinfecţie. Elevii vor reveni la şcoală marţi, în 23 noiembrie, iar până atunci clădirea va fi complet dezinfectată“, a spus directorul Valer Cerbu.

Elevii, de acord cu suspendarea cursurilor

Medicul Mircea Lămurean a mai recomandat elevilor colegiului albaiulian să rămână acasă în această perioadă chiar dacă nu prezintă sintome de îmbolnăvire. „Cei care au primit diagnostic de îmbolnăvire cu gripă nouă sunt izoalaţi la domiciliu. Şi celorlalţi elevi de la acets liceu, le recomandăm să stea mai mult în casă în acaestă săptămână în care nu fac cursuri“, a mai spus Mircea Lămurean. Liceenii spun că au înţeles de ce este necesară această măsură şi că îşi vor petrece timpul mai mult în casă.

 „Eu sunt elevă în clasa a IX-a E şi la mine în clasă nu sunt bolnavi. Dar sunt mai mulţi colegi care au gripă nouă în clasele A, B şi C. Pentru că s-au îmbolnăvit mai mulţi poate e mai bine că s-au întrerupt cursurile“, a spus Denisa Boncea. De aceaşi părere este şi o colegă a acesteia. „Cred că e potrivită măsura aceasta. Singura problemă e că vom avea mult de recuperat. Cât vom sta acasă vom învăţa pentru teze şi pentru lucrările de evaluare, ca să ne fie mai uşor când vom reveni la cursuri“, a spus Emanuela Barbu, din clasa a XI-a A.


Casetă: În patru clase ale Colegiului vor fi organizate secţii de votare pentru alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie. „Am discutat cu cei de la Direcţia de Sănătate Publică şi s-a convenit să se efectueze trei dezinfecţii pentru a se putea ţine alagerile“, a spus directorul Valer Cerbu.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite