Gospodinele din Alba Iulia economisesc bani şi îşi fac singure curăţenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antonia Popa preferă să îşi facă singură curăţenia în casă
Antonia Popa preferă să îşi facă singură curăţenia în casă

Albaiulienii de voie de nevoie îşi fac singuri curăţenia pentru sărbătorile de iarnă. Criza financiară i-a ajuns, nu doar pe cetăţenii de rând, ci, şi pe managerii firmelor de curăţenie care se plâng că nu au clienţi.

Nu mai e mult până la Crăciun, aşa febra curaţeniei este în toi. Firmele specializate nu mai sunt asaltate de comenzi, ca în alţi ani. Numărul acestora a scăzut, iar programările sunt foarte puţine. „În mod normal din noimebrie comenzile pentru curăţenia generală de iarnă încep să crească, însă anul acesta nu a fost deloc aşa. Până la Crăciun mai sunt câteva zile, deci mă îndoiesc că va creşte numărul de clienţi. În ultimele săptămâni am avut doar trei comenzi. Au scăzut şi cu 60 la sută“, a afirmat Bogdan Florescu, administratorul unei firme de curăţenie din Alba Iulia.

Albaiulienii nu mai apelează la firme de curăţenie

Patronii firmelor de curăţenie susţin că în comparaţie cu alţi ani tot mai puţini albaiulieni apelează la serviciile lor. „Noi am păstrat tarifele însă oamenii nu au bani şi preferă să îşi facă singuri curăţenia“, a spus Bogdan Florescu. Nici persoanele fizice care oferă astfel de servicii nu sunt mai optimiste. „Eu sunt pensionată pe caz de boală de 10 ani. Fac curăţenie pe la cunoştinţe, dar şi la oameni care apelează la ajutorul meu. Anul acesta pentru Crăciun am avut doar două solicitări. În alţi ani abia reuşeam să mă împart. Asta cu toate că lucrez probabil la jumătate din preţul unei firme“, a declarat Felicia Câmpean, 46 ani.

Gospodinele întăresc opinia reprezentanţilor firmelor de curăţenie care susţin că finanţele îi împiedică pe oameni să apeleze la ajutorul unor profesionişti. „Îmi fac singură curăţenia pentru că în primul rând nu îmi permit şi, în al doilea rând, nu îmi place să aduc persoane străine în casă“, a firmat Antonia Popa, 38 ani, profesoară. „Prefer să îmi fac singură curăţenia pentru că astfel salvez şi nişte bani. Timpul îmi permite deocamdată să îmi fac singură pregătirile pentru Crăciun“, a spus Ioana Căta, 19 ani, muncitoare la firmă de confecţii.

Preţuri:
250 lei curăţenie într-un apartament de 2 camere; fiecare cameră în plus se taxează cu încă 50 lei

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite