Gold Corporation contracatacă Fân Fest. Au inventat alt festival pentru a-și susține proiectul FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă, în timp ce organzatorii Festivalului ecologic Fân Fest s-au adunat în partea de sus a muntelui, pe scena centrală - o pajiste aflată la aproape 1 kilometru de centrul orasului Roşia Montana, în Piaţa Veche - kilometrul 0 al comunei, manifestaţi pro exploatare defilau în grupuri destul de numeroase, cu tricouri inscripţionate cu slogane pro minerit, pe muzică tradiţională românească.

Vineri seara,  a început Festivalul Fân Fest - eveniment organizat de Asociaţia Albunus Maior cu implicarea a numeroase ONG-uri si asociatii ecologiste din Romaniaşii din străinătate.

Evenimentul reprezintă, aşa cum se menţionează în prezentările oficiale " ... cea mai vizibilă și mai spectaculoasă formă de exprimare a luptei noastre și a viziunii pe care o avem pentru aceşti munți care adăpostesc vestigii arheologice unice în lume (...)" si reprezinta o forma de protest impotriva exploatarii miniere pe baza de cianuri, plan al Roşia Montană Gold Corporation.

image

Tot în aceasta perioada, se deruleaza şi Festivalul „Mărie draga Mărie", luni 15 august, în satul vecin Carpeniş, eveniment organizat de Primăria localitătii cu sprijinul Gold Corporation, dar şi „Ziua Minerului" - eveniment foarte puternic promovat, sustinut şi el de firma canadiană.

Conform organizatorilor Fân Fest sâmbăta dupa-amiaza se aflau în Roşia Montană aproximativ 800 de participanţi la Festivalul ecologic. dar mai erau aşteptate cel putin 600 de persoane.



image
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite