Ghiocei din Tulcea vânduţi pe străzile din Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aron Tot din Alba Iulia va oferi un buchet de flori soţiei de Ziua Femeii
Aron Tot din Alba Iulia va oferi un buchet de flori soţiei de Ziua Femeii

Florăresele din faţa magazinului Unirea au venit de la zeci şi sute de kilometri pentru a vinde marfa la Alba Iulia. Cele mai scumpe buchete sunt alese de femei pentru învăţătoare sau profesoare.

Ghioceii, garoafele, zambilele şi primulele sunt florile cele mai căutate anul acesta, deoarece sunt cele mai ieftine. Florăresele spun că albaiulienii vor să cheltuiască cât mai puţini bani pentru florile de 8 Martie. Buchetele mai pretenţioase care trec de 20 de lei sunt cumpărate pentru educatoare, învăţătoare sau diriginte.

Ghiocei de lângă Tulcea

Mulţi dintre vânzătorii care şi-au expus florile în faţa magazinului Unirea au venit de departe pentru a-şi vinde marfa mai bine. „Am adus florile de la Dumbrăveni, de lângă Mediaş. La Alba Iulia am sperat să facem vânzare mai bună dar nu prea se dau florile că-i necaz mare cu banii aştia“, a spus Aurora Bina, florăreasă.

Mai mulţi florari din judeţ au ales şi ei acelaşi spaţiu pentru a vinde florile pentru Ziua Femeii. „Avem ghivece cu petunii foarte frumose, de toate culorile, foarte vesele şi plăcute, la numai cinci lei şi ghivece cu trei bulbi de zambile la 10 lei. Nu sunt preţuri mari dar nimeni nu se înghesuie“, a spus şi Ioan Gruiţă.

Ghioceii care costă doar doi lei buchetul au fost aduşi de lângă Tulcea pentru albaiulience. „Am fost la Babadag să aducem ghioceii. Nu prea am vândut, dar sperăm că mâine dimineaţă mai mulţi se vor gândi să cumpere flori. Până acum mai ales bărbaţii au cumpărat ghiocei pentru că sunt ieftini şi sunt un simbol frumos“, a spus Florin Stoica.

Florin Stoica vinde ghiocei de la Tulcea în Alba Iulia

Femeile cumpără cele mai scumpe buchete

Florăresele au observat că anul acesta bărbaţii nu prea s-au înghesuit să ia flori şi că tot femeile sunt cele care cumpără cele mai multe şi cele mai scumpe flori. „Un fir de garoafă e doi lei şi mulţi bărbaţi aleg aceste flori. Femeile cumpără însă buchete mai spectaculoase şi flori mai deosebite, irişi, frezii sau ghivece cu trandafiri, care costă între 15 şi 30 de lei“, a spus Virginia Marcu. Florăresele spun că femeile cumpără mai ales pentru învăţătoare, profesoare sau pentru alte femei din familie. „Bărbaţii aleg florile pentru soţii sau prietene. Femeile cumpără pentru persoane mai depărtate de familie“, a spus Aurora Bina.

Albaiulianul Aron Toth, unul dintre cei mai matinali cumpărători de flori, este de părere că mulţi bărbaţi vor cumpăra mâine florile. „Eu am ales deja un buchet pentru soţia mea şi altul pentru o prietenă de familie pe care probabil o vom vizita. Cred că şi ceilalţi bărbaţi vor oferi flori doamnelor din viaţa lor pentru că e un gest frumos“, a spus albaiulianul.



Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite