Gabriela Sabo din Alba Iulia este sportivă, dar vrea să devină cântăreaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriela Sabo şi-a întâlnit în urmă cu puţin timp idolul său sportiv: Gabi Szabo. Pe lângă faptul că are în comun numele cu marea atletă, sportul este cel de-al doilea punct comun cu aceasta.

Gabriela Sabo are 17 ani şi tot viitorul înainte. Practică sportul de când era copil, cântă şi cochetează cu modelingul. „Fac sport de când mă ştiu. Când eram mică iubeam handbalul, însă în liceu am dat handbalul pe baschet. Astăzi joc atât cât îmi permite timpul baschet şi handbal“, a povestit tânăra. Săptămâna trecută albaiulianca a avut marea surpriză să o întâlnească pe Gabi Szabo chiar în Liceul Sportiv din Alba Iulia, unde învaţă.

„M-au chemat colegii şi profesorii să dau mâna cu cealaltă Szabo. Eram foarte emoţionată, dar mi-am luat inima în dinţi şi am mers la ea şi m-am prezentat. Am făcut poză împreună şi sunt foarte mândră de şansa pe care am avut-o, pentru că o admir foarte mult ca şi sportiv. Îmi amintesc că de când eram copil îi urmăream toate copetiţiile. Cred că faptul că aveam acelaşi nume m-a determinat să îi ţin mereu pumnii şi să o urmăresc cu interes. Cu toate acesta nu m-am gândit niciodată să mă orientez spre atletism “, a spus Gabi Sabo.

Cu toate că mai are un an ca să decidă spre ce domeniu se va orienta, tânăra ştie ce vrea. „Facultatea de Sport este alegerea categorică, doar că voi îmbina plăcutul cu utilul. Vreau să ajut copiii cu dizabilităţi motiv pentru care foarte probabil mă voi îndrepta către kinetoterapie“, a afirmat adolescenta.

Vrea să înregistreze un CD

Când nu este pe terenul de sport Gabi Sabo cântă. Înclinaţia spre muzică este o moştenire de familie. „Mătuşa mea, Dorina Nariţa este cântăreaţa pe care o admir cel mai mult şi de la care ştiu că am ce învăţa“, a povestit liceanca. În clasa a IX-a când a început orele de sport, Gabriela Sabo s-a înscris la centrul de Cultură „Augustin Bena“ la clasa Leontinei Farcaş.

„La început îmi era ruşine să ies în faţă, chair şi pe scenă, datorită faptului că mă numesc Gabi Sabo şi eram mereu asemănată cu atleta. Acum îmi dau seama că e chiar un noroc“, a spus albaiulianca. Gabi Sabo din Alba Iulia visează la o carieră muzicală, dar vrea să îşi facă în acelaşi timp meseria de profesor de sport. „Am nevoie de sprijin pentru a putea înregistra în curând prima mea piesă de muzică populră. Visul meu e să am un CD într-o zi. Părinţii sunt cei care m-au ajutat material până acum, însă costurile sunt foarte mari“, a spus tânăra.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite