Funeralii pentru Balint Lajos, arhiepiscop emerit de Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Balint Lajos a slujit şi la Alba Iulia
Balint Lajos a slujit şi la Alba Iulia

Balint Lajos, arhiepiscop emerit romano-catolic de Alba Iulia, care a  a murit în data de 4 aprilie, în prima zi de Paşte, la vârsta de 81 de ani. Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia anunţă enoriaşii că funerariile arhiepiscopului vor avea loc maine, 7 aprilie, de la ora 11 în Basilica de la Şumuleu-Ciuc.

Excelența Sa s-a născut la Delnița în data de 6 iulie 1929. A absolvit cursurile Institului Teologic Romano-Catolic de la Alba Iulia între anii 1948-1957, cu o întrerupere de trei ani, timp în care și-a satisfăcut stagiul militar.

A fost hirotonit preot la data de 28 aprilie 1957 de către Servul lui Dumnezeu, episcopul Márton Áron. A fost capelan la Sf. Gheorghe, fiind ulterior preot-paroh la Alungeni, Sândominic și Odorheiu Secuiesc.

În 1981 a fost numit episcop auxiliar de Alba Iulia, fiind episcop titular de Nova. Din 1990 devine episcop diecezan, iar la 5 august 1991 este numit primul arhiepiscop al Arhidiecezei de Alba Iulia.

Din cauza gravelor probleme cardiace și-a înaintat demisia în anul 1993, fiindu-i acceptată de către Sfântul Părinte. De atunci a trăit retras la Izvorul Mureșului și Odorheiu Secuiesc.
Balint Lajos, va fi înmormântat,  după oficierea serviciului religios, în cimitirul vechi din Delniţa, satul său natal.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite