Funcţionarii Primăriei Cîmpeni revin din „sejurul“ de opt luni petrecut la un hotel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii şi-au mutat birourile la etajul întâi al Hotelului „Tulnic“ din oraş în urmă cu opt luni, când au început lucrările de modernizare a sediului Primăriei. Acum, revin în imobilul modernizat cu 920.000 de lei.

Funcţionarii Primăriei din Cîmpeni, în frunte cu primarul Călin Andreş, şi-au luat cazare la propriu la  Hotellul „Tulnic“ din oraş, clasificat la două stele, aflat în apropiere. Mai exact 15 camere de la etajul întâi al unităţii de cazare au fost ocupate de salariaţii Primăriei.

Sediul Primăriei Cîmpeni a intrat  la sfârşitul lunii mai 2011,  în reparaţii capitale. Au fost schimbate uşile, geamurile, pardoseala, instalaţia electrică şi va fi reabilitat termic. Înainte de începerea lucrărilor, imobilul avea 17 birouri, insuficiente susţine primarul.

Costul modernizării: 920.000 lei

„Pe lângă modernizarea propriu zisă, am mai ridicat încă un etaj. Important este faptul că arhitectura clădirii nu a avut de suferit. În urma extinderii, au apărut încă 10 săli administrative. Schimbarea geamurilor, a uşilor şi izolarea termică a imobilului ne face să sperăm că, pe viitor, vom reduce şi cheltuielile cu utilităţile“, a spus primarul Călin Andreş.

Imagine din timpul lucrărilor

image

Lucrările au fost executate de firma SC Ceziana Star din Baia de Arieş. Fondurile alocate pentru proiectul de modernizare a Primăriei au fost iniţial de 600.000 de lei. Acum, după recepţia lucrărilor,  suma este de 920.000 de lei, bani alocaţi de la bugetul local.

„După ce am făcut recepţia lucrărilor, aş da fără nicio reţinere nota 9 vizavi de calitatea lucrărilor, pe o scară de la 1 la 10. Acum, nu ne rămâne decât să revenim în sediul Primăriei. Cu siguranţă nu vom mai avea probleme cu spaţiul, este mult mai generos“, a încheiat Primarul.

Click pe poză pentru FOTOGALERIE

image

Practic tot hotelul „Tulnic“a fost ocupat timp de opt luni de angajaţii Primăriei, dacă luăm în calcul că doar etajul întâi se poate închiria. Celelalte 40 de camere ar trebui modernizate pentru a putea primi turişti. „Cazarea“a fost facturată lunar de administratorii hotelului cu 7.900 de lei. Pe lângă această sumă, administraţia a suportat şi cheltuielile de întreţinere.

Hotelul în care au fost „cazaţi“ angajaţii Primăriei opt luni

image

„Sejurul“a fost o adevărată gură de oxigen pentru administratorii hotelului, întrucât sunt zile în care nu le calcă pragul niciun turist. „Declinul s-a accentuat în 2010, când am fost nevoiţi să renunţăm şi la recepţioner. Am ajuns să nu putem plăti nici taxele şi impozitele din încasări. Păcat că am investit 450.000 de lei în modernizarea etajului întîi şi turiştii nu ne vizitează“, a declarat Costel Bustan, administartorul Hotelului Tulnic.



Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite