Funcţionarii de la Finanţe cercetaţi în dosarul „Pomponio“ au primit încă 30 de zile de arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Alba Iulia a avut pe rol cererea de judecare în stare de libertate a celor patru funcţionari de la Direcţia de Finanţe Alba cercetaţi în dosarul „Pomponio“ . Foştii angajaţi ai Fiscului sunt în arest preventiv de şase luni.

UPDATE: Comunicatul Curţii de Apel Alba Iulia:

„Curtea de Apel Alba Iulia a respins cererile de revocare a măsurii arestării preventive formulate de cei 4 inculpaţi aflaţi în stare de arest preventiv şi a dispus faţă de aceştia menţinerea măsurii arestării preventive. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia cu privire la menţinerea măsurii arestării preventive nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la comunicare. Competenţa de soluţionare a recursului revine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie“

Fostul director adjunct Ioan Dobra, alături de Dorin Conţan, Ioan Ispas şi Ioan Sârbu sunt în arest preventiv din 11 mai 2011.

Judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia au prelungit miercuri, 16 noiembrie, cu o lună arestarea preventivă a funcţionarilor. Decizia poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cei patru funcţionari sunt acuzaţi că au sprijinit un grup infracţional constituit la firma Pomponio SA, care ar fi prejudiciat bugetul statului cu suma de 2,2 milioane de lei. Este vorba despre patronul de la Pomponio, Luca Anversa, fostul director general Cosmin Limbean şi două angajate ale firmei.

În sarcina funcţionarilor de la Finanţe procurorii DIICOT Alba Iulia au reţinut şi săvârşirea infracţiunilor de favorizarea a infractorului şi omisiunea sesizării organelor judiciare, conflict de interese, fals în declaraţii şi complicitate la evaziune fiscală.

Din rechizitoriul procurorilor DIICOT Alba Iulia rezultă că inculpaţii de la Pomponio au  constituit o grupare infracţională pentru efectuarea unor activităţi comerciale, direct sau prin societăţi comerciale interpuse, fără a le înregistra în evidenţele sau efectuarea unor înregistrări nelegale. Scopul a fot eludarea plăţii taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat şi obţinerea de beneficii financiare importante.

Prejudiciul calculat de anchetatori se ridică la suma de 2,2 milioane de lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite