Alba Iulia: Funcţionarii primăriei îşi păstrează scaunele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Alba Iulia va avea în 2010 maxim 325 de funcţionari. Numărul acestora  este cu unul mai mare decât în acest an. Locuitorii oraşului cred că este nevoie de o reducere a birocraţiei şi de stabilirea numărului de angajaţi în raport cu numărul locuitorilor.

Consiliul local Alba Iulia a aprobat săptămâna trecută statul de funcţii publice al primăriei pentru anul 2010. Potrivit documentului, administraţia locală din Alba Iulia poate avea anul viitor maxim 325 de funcţionari publici.

Planul de ocupare a funcţiilor publice a fost transmis Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, de unde s-a primit un răspuns favorabil. La numărul funcţionarilor publici se adaugă cel al personalului contractual, care se ridică la aproximativ 400 de persoane. În total, Primăria Alba Iulia va avea în 2010 un număr aproape egal cu cel din acest an. Sunt cuprinşi angajaţii din toate serviciile publice, inclusiv cel al poliţiei comunitare.

„Vor fi făcute anumite disponibilizări de personal, dar nu se ştie exact când anume şi despre câte posturi este vorba “, a precizat Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al instituţiei. Acesta a ţinut să precizeze faptul că aparatul de specialitate al primarului are 134 de angajaţi.

Raport în funcţie de numărul locuitorilor


Albaiulienii au păreri împărţite în legătură cu numărul funcţionarilor din Primărie. „Pe fondul crizei actuale, când se fac restructurări de personal pentru reducerea cheltuielilor, numărul acestora mi se pare totuşi mare. Într-adevăr, e greu de apreciat volumul de muncă. Ar fi bine să se facă o centralizare a tuturor datelor în format electronic, iar birocraţia redusă. Dacă ne-am modernizat şi există acces la atâtea calculatoare şi programe, cred că ar trebui să se rezolve mai multe probleme“, a spus Iosif Fekete, strungar, în vârstă de 51 de ani. Acesta consideră că numărul angajaţilor primăriei ar trebui raportat la numărul de locuitori.

Nevoie de personal calificat

Valentina Stan este de părere că este nevoie de personal calificat. „Consider că numărul angajaţilor trebuie să fie proporţional cu volumul de muncă depus. Degeaba sunt foarte mulţi şi nu au dozate responsabilităţile. De asemenea, pentru a fi eficient, personalul trebuie să fie calificat în domeniul respectiv“, a spus Valentina Stan, în vârstă de 33 de ani, de profesie economist.

 Aceasta a completat că fiecare om trebuie să se găsească în locul potrivit şi la serviciu. „Spre exemplu, nu cred că ar putea să facă un sociolog treaba unui arhitect. Ştiu că în Consiliul local Alba Iulia, comisiile de specialitate nu sunt formate întotdeauna de oamenii cu pregătire în domeniu, iar acest lucru nu mi se pare firesc“, a mai spus albaiulianca.
„Important nu este numărul angajaţilor, ci dacă aceştia îşi fac treaba sau nu“, a spus, la rândul său, Ion Şerbanu, pensionar, în vârstă de 80 de ani.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite