Nicolae Puiuleţ, funcţionar suspendat de la Prefectura Alba, condamnat la închisoare pentru corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Puiuleţ, funcţionarul suspendat din postul pe care îl ocupă la Prefectura Alba, şi soţia acestuia, Miorica Puiuleţ, au fost condamnaţi astăzi la patru ani de închisoare cu supendare de judecători. Sentinţa a fost pronunţată de Tribunalul Alba.

Nicolae Puiuleţ a fost judecat pentru trafic de influenţă, iar Miorica Puiuleţ pentru complicitate la trafic de influenţă.

„Tribunalul Alba a hotărât condamnarea inculpaţilor Piuiuleţ Nicolae  la 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată  şi  Puiuleţ Miorica  la 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă sub forma complicităţii. În baza art. 86 ind. 1, 86 ind. 2  C.penal a dispus suspendarea executării pedepsei de mai sus sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 6 ani şi a încredinţat supravegherea inculpaţilor Serviciului de probaţiune de pe lângă Tribunalul Alba“, se afirmă într-un comunicat de presă al Tribunalului Alba.

Judecătorii au mai aplicat inculpaţilor pedeapsa complementară a interzicerii pe o durată  de 2 ani a dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, respectiv dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie implicând exerciţiul autorităţii de stat. Sentinţa Tribunalului Alba poate fi atacată cu apel în 10 zile de la pronunţare.

Trei denunţuri la Parchet

Nicolae Puiuleţ a solicitat şi primit sume mari de bani de la două persoane cărora le-a promis că le rezolvă locuri de muncă, iar unei a treia persoane, pensie de invaliditate.

Pentru că funcţionarul nu şi-a respectat promisiunea, persoanele care au oferit banii au formulat denunţuri la Parchet. Nicolae Puiuleţ şi Miorica Puiuleţ au fost prinşi în flagrant în zona pieţei din cartierul albaiulian Cetate, în 14 iunie 2010, în timp ce primeau suma de 5.000 de lei de la unul dintre denunţători.

În total, Nicolae Puiuleţ a primit de la denunţători suma de 41.400 lei. Bărbatul a promis în schimbul primirii banilor că rezolvă două locuri de muncă de şofer în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, la Alba Iulia şi Câmpeni, dar şi o pensie de invaliditate.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite