Funcţii de şefi de secţii scoase la concurs la Spitalul de Urgenţă Alba. Trei sunt fără candidaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toate funcţiile de şefi de secţii de la  Spitalul Judeţean sunt scoase la concurs
Toate funcţiile de şefi de secţii de la Spitalul Judeţean sunt scoase la concurs

Toate funcţiile de şefi de secţie de la cel mai mare spital din Alba au fost scoase la concurs, ca urmare a reorganizării unităţii medicale de urgenţă.

Punerea în practică a noi organigrame a Spitalului de Urgenţă implică şi scoaterea la concurs a celor 16 funcţii de şefi de secţii. Trei secţii s-au dovedit neatractive, în sensul că nu s-a depus niciun dosar: Pediatrie, Boli Infecţioase şi Nou Născuţi.

„Pentru ocuparea acestor trei funcţii nu s-a depus niciun dosar. Cel mai probabil,  o să facem numiri pe funcţii pe perioadă determinată“, a precizat Nicoleta Coşarcă, managerul Spitalului de Urgenţă Alba.

În urma reorganiării Spitalului două secţii de Obstretică-Ginecologie, au fost contopite într-una singură. Pentru funcţia de conducere s-au înscris medicii Nicolae Frum şi Mircea Luduşan, foştii şefi ai celor două secţii.

Din datele prezentate de conducerea Spitalului rezultă că pentru  secţia de Urgenţă s-a depus un singur dosar, din partea medicului Aurel Crişan. Unitatea de Primiri Urgenţe este condusă din 1999 de medicul specialist în urgenţe medicale, Ioan Boilă.

Nume noi de candidaţi sunt şi pentru alte trei secţii. Rodica Cormoş şi-a depus dosarul pentru Gastroenterologie, Diana Zbera pentru Neurologie, iar Ovidiu Roşca pentru Psihiatrie.

Pentru a ajunge şefi de secţii, medicii trebuie să treacă cu brio de proba scrisă, urmată de un interviu, susţinerea proiectului de management şi, în final, proba practică.  Concursul este programat pentru 28 noiembrie.

Tot prin concurs vor fi ocupate şi funcţiile de asistent şef, 19 la număr.  La testarea iniţială, de pe 2 noiembrie, niciunul dintre candidaţi nu a trecut de proba scrisă. Neatractivă se dovedeşte a fi secţia de Recuperări Medicale, pentru care nu s-a depus niciun dosar. Postul de asistent şef de la Ortopedie este blocat.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite