Alba Iulia: 50 de romi din Alba, ajutaţi să se integreze în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile judeţene şi locale din Alba au semnat azi un protocol cu reprezentanţii a trei organizaţii nonguvernamentale din Franţa în scopul integrării sociale şi profesionale a cetăţenilor de etnie romă.

Asociaţiile „Habitat – Cite“, „Roms Action” şi „Une Famille Un Toit 44“ din Franta au implementat în cursul acestui an, un proiect având ca obiectiv sprijinirea  migranţilor români de etnie romă în găsirea unui loc de muncă.

Proiectul sub titulatura „Integrarea unui public rom cu dificultăţi în angajare“ se va derula în perioada 2009 – 2010. Partenerii la nivel judeţean care colaborează la realizarea proiectului sunt Instituţia Prefectului Alba, Primăria Sîncel şi Caritas Blaj,

Publicul ţintă  al proiectului este compus din cetăţeni migranţi romi de origine romă, care doresc să se stabilească în Franţa, în special în oraşele Grenoble şi Nantes, dar care se confruntă cu dificultăţi în găsirea unui loc de muncă din cauza lipsei de formare profesională, a slabelor cunoştinţe de limbă franceză şi a discriminării.

„Operaţiunea  constă în monitorizarea şi sprijinirea a 50 migranţi romi români stabiliţi în Franţa (29 în zona Grenoble şi 21 în Nantes) în vederea integrării lor sociale şi profesionale în Franţa“, se afirmă într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite