Alba Iulia: Portret. Vlad Surdu şi Francesca Comşa au descoperit în dansul sportiv un stil de viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Portret. Vlad Surdu şi Francesca Comşa au descoperit în dansul sportiv un stil de viaţă
Alba Iulia: Portret. Vlad Surdu şi Francesca Comşa au descoperit în dansul sportiv un stil de viaţă

Vlad şi Francesca sunt doi sportivi de performanţă cu mentalitate corectă, doi tineri echilibraţi, cu care se lucrează foarte uşor. Aşa îi caracterizează antrenorul lor, Cristian Jurcă.

Vlad Surdu face dans sportiv din şcoala generală. A întrerupt de câteva ori, încercând să se reorienteze spre pictură, artă fotografică, dar a revenit la dans sportiv simţind că i se potriveşte cel mai bine.

Muzica şi mişcarea, elemente importante


„Muzica reprezintă un element important pentru eul meu, ca şi necesitatea de a face mişcare, iar dansul le reuneşte pe amândouă într-un tot unitar“, afirmă dansatorul. Membru al Clubului de dans sportiv „Maria Petrea“ din Alba Iulia, Vlad a făcut pereche cu mai multe sportive, dar rezultatele au început să apară mai ales de când o are ca parteneră pe Francesca Comşa.

Au participat la peste 20 de competiţii de nivel naţional, clasându-se în mai mult de zece finale şi obţinând trei locuri unu, două locuri doi şi trei locuri trei. „Francesca e inteligentă, o fire deschisă, iar stilurile noastre de dans sunt compatibile“, afirmă Vlad.

Punctul său forte e stilul de dans „standard“, spre deosebire de cel latino-american al Francescăi, dar, spune Vlad, cele două genuri se completează fericit în prezenţa lui şi a partenerei sale pe ringul de dans. „Vlad are o caracteristică aparte, în sensul că, indiferent de perioada în care lipseşte de la antrenamente, tehnica lui nu scade, nu are de suferit. Este un tip foarte cerebral“, afirmă antrenorul Cristian Jurcă.

Dansul sportiv, mai mult decât un hobby

Francesca Comşa este de 5 ani la dans sportiv, perioadă în care a avut patru parteneri. „Nici unul dintre cei patru nu s-a ridicat la nivelul lui Vlad. Despre el, ca dansator, nu ai ce comenta. De altfel, cu excepţia a două premii, restul le-am câştigat cu Vlad“, spune Francesca. A ales să facă dans sportiv pentru că-i place  muzica, dar şi pentru că acest sport îi dă un plus de eleganţă şi o formează ca om.

 „Dansul sportiv reprezintă pentru mine un stil de viaţă, e mai mult decât un hobby“, ne destăinuie Francesca. Despre Vlad spune că este deschis, sincer şi se înţelege foarte bine cu el, dar îşi aduce aminte de o întâmplare mai puţin fericită din participările lor la competiţii.

„Anul trecut, la un concurs în Târgu Mureş, la unul din dansuri am pornit pe lângă muzică, fapt pentru care nu ne-am calificat în finală. Francesca nu mi-a reproşat nimic, dar sigur nu i-a căzut bine,“ a afirmat Vlad despre acel eveniment. Francesca îl contrazice, susţine că şi ea a avut partea ei de vină.

„Când a ieşit pe lângă muzică, trebuia să-l las să conducă mai departe, dar reacţia mea nu a fost cea potrivită şi nu ne-am mai putut redresa“, e de părere tânăra dansatoare. Ambii vor continua dansul, Vlad cu intenţia de a intra în categoria „open“ şi a obţine un brevet de sportiv, Francesca de a promova în categoria „D“ şi a-l practica mai târziu de agrement.

Vlad Surdu:
Data naşterii: 2 martie 1991, Mediaş
Educaţie: elev în clasa a XII-a la Colegiul Militar „Miahi Viteazul” Alba Iulia

Ce-i place: „Îmi plac mult, mă pasionează istoria, călătoriile, literatura şi sportul. Apreciez oamenii deschişi, cu care poţi stabili uşor o legătură de durată şi oamenii care denotă un caracter puternic, pe care să te poţi baza.“

Ce nu-i place:
„Mă deranjează ipocrizia, oamenii cu două sau mai multe feţe. Nu-mi plac persoanele uşor influenţabile, care au permanentă nevoie să se ghideze după un anumit model. Pe scurt, nu-mi plac oamenii fără personalitate.“

Francesca Comşa:
Data naşterii: 17 noiembrie 1993, Alba Iulia
Educaţie: elevă în clasa a IX-a, Colegiul „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia

Ce-i place: „Îmi place foarte mult să scriu eseuri, în principal, dar şi poezii. Îmi place literatura şi, bineînţeles, dansul sportiv. La oameni apreciez sinceritatea, onestitatea. Îmi plac oamenii naturali, deschişi, sinceri, sociabili.“

Ce nu-i place: „Nu-mi plac oamenii falşi, persoanele care încearcă să pară ceea ce nu sunt în realitate. Mă deranjează foarte mult minciuna, lauda de sine, la fel cum mă supără vulgaritatea, lipsa de civilizaţie, răutatea şi făţărnicia.“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite