Fostul preşedinte al CJ Alba a pierdut procesul cu ANI. Eugen Popa, incompatibil şi în conflict de interese

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Popa este în Consiliul Judeţean din anul 2000
Eugen Popa este în Consiliul Judeţean din anul 2000

Fostul preşedinte al Consiliului judeţean Alba, în perioada 2001 – 2004, Eugen Popa a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Curtea de Apel Alba Iulia a respins marţi solicitarea acestuia de anulare a actului administrativ prin care s-a constatat situaţia de incompatibilitate, respectiv cea de conflict de interese.

Decizia Curţii de Apel Alba Iulia poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Eugen Popa este acuzat că a încălcat legislaţia privind incompatibilităţile şi conflictul de interese în mandatul ocupat în perioada 2004-2008. El a votat în calitate de consilier judeţean o hotărâre prin care se atribuia firmei Aitrans SA Aiud, la care era cenzor, traseul de transport călători Aiud – Alba Iulia.

„Eugen Popa, consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Alba, a încălcat dispoziţii legale privind conflictul de interese în materie administrativă, prin participarea la deliberarea şi adoptarea de către Consiliul Judeţean Alba, în data de 26.06.2008, în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Alba, a Hotărârii nr. 150/26.06.2008 privind aprobarea atribuirii pentru executare a serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate, în gestiune delegată către SC Aitrans SA Aiud, societate în care avea un interes patrimonial, ca urmare a calităţii de cenzor“, se arată în sesizarea Agenţiei Naţionale de Integritate.

„Cursa Aiud-Alba Iulia a fost atribuită firmei Aitrans pe baza unui licitaţii electronice desfăşurate de Ministerul Comunicaţiilor. Nu am favorizat firma. Aitrans a pierdut celelalte 9 trasee pe care le deţinea anterior în favoarea firmei Excelent Trans“, a spus Eugen Popa, la momentul emiterii actului de incompatibilitate de către ANI. Instituţia a sesizat în 2010 şi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia pentru a face cercetări legate de fapta de conflict de interese. Procurorii au dispus, însă, neînceperea urmăririi penale.

În procesul de la Curtea de Apel a fost acceptată ca intervenient şi firma Transgilyen SRL, concurentă pentru Aitrans în zona Aiud. Administratorul acesteia a precizat că susţine punctual de vedere al ANI în ceea ce priveşte existenţa conflictului de interese în care s-a aflat Eugen Popa.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite