Fosta fabrică de mobilă Montana Cîmpeni scoasă la vânzare pentru aproape 3 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul societăţii Montana din Cîmpeni
Sediul societăţii Montana din Cîmpeni

Fosta fabrică de mobilă Montana SA Câmpeni este scoasă la vânzare pentru aproape 3 milioane de euro. Oferta aparţine lichidatorului judiciar al societăţii din Munţii Apuseni, aflată în procedură de faliment.

Oferta de vânzare cuprinde construcţii industriale, terenul aferent construcțiilor și teren liber de construcții în suprafață de 81.253 metri pătraţi situate în Câmpeni, str. Moților, nr. 77. Lichidatorul mai vrea să vândă o casă de oaspeţi a fostului combinat de prelucrare a lemnului cu 5 camere, grupuri sanitare, sală protocol, cameră termică la subsol şi sală de mese.

De asemenea, mai sunt scoase la vânzare bunuri mobile compuse din mijloace fixe, produse finite, obiecte de inventar, materii prime și material şi autovehicule. Toate aceste bunuri sunt scoase la licitaţie pentru 2,8 milioane de euro, fără TVA.

În faliment, după criza economică

Procedura de faliment este gestionată de societatea Expert Insolvenţa SPRL Hunedoara. „Principalii creditori ai firmei sunt instituţiile bancare. Cauzele intrării în insolvență au fost criza economică din 2008 care a generat reducerea comenzilor, datorii mari acumulate către bugetul de stat și instituțiile bancare, managementul defectuos, tehnologia depășită, ceea ce a generat costuri de pro ducție mari devenind necompetitivi şi disponibilităţile băneștii reduse“, a spus Emil Gros, reprezentantul firmei Expert Insolvenţa.

Sediul societăţii Montana din Cîmpeni

La societatea din Câmpeni, planul de reorganizare prevedea atât vânzarea unor active ale societății cât și închirierea capacității de producție. Nu s-a reuşit acest lucru, motiv pentru care a fost declarat falimentul. „Am decis scoaterea la vânzare a activelor societății în bloc, ca un ansamblu funcțional, pentru a se putea relua activitatea de producție și a se păstra obiectul de activitate de către viitorul proprietar“, a completat Emil Gros. Datoriile Montana SA se ridică la 9,3 milioane de lei (2,2 milioane euro).

Montana avea în urmă cu 20 de ani aproximativ 1.000 de angajaţi, fiind una dintre cele mai mari din zona Apusenilor. Producţia de mobilă era exportată în ţări din vestul Europei, dar şi în SUA. Criza de pe aceste pieţe a dus la pierderi mari, concedieri şi în final închiderea fabricii. Societatea nu s-a putut adapt ape pe o piaţă în scădere, în condiţiile în care producea, în special, mobilier din lemn masiv, care avea preţuri mult mai mari decât cel din plăci melaminate (PAL).

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite