Alba Iulia: Fonduri nerambursabile pentru microîntreprinderi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 47 de microîntreprinderi din Regiunea Centru au obţinut finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional. În viitorul apropiat, reprezentanţii altor 24 de microîntreprinderi ale căror proiecte au trecut de toate etapele de evaluare urmează să semneze contractele de finanţare.

Regiunea Centru cuprinde judeţele Alba, Sibiu, Mureş, Braşov, Covasna şi Harghita. Proiectele finanţate au fost depuse anul trecut pe domeniul major de intervenţie 4.3 al Programului Operaţional Regional - REGIO, domeniu destinat exclusiv dezvoltării microîntreprinderilor.

Bani nerambursabili pentru dezvoltarea micilor afaceri

Proiectele contractate până în prezent au prevăzut un buget total de peste 24,56 milioane de lei, din care 13,74 milioane lei reprezintă valoarea eligibilă ce va fi decontată de către Uniunea Europeană şi Guvernul României ca fonduri nerambursabile prin Programul REGIO.
Până la ora actuală, 12 microîntreprinderi care au semnat contractele de finanţare în perioada 12-16 iunie au participat la un seminar de instruire asupra obligaţiilor ce trebuie îndeplinite pentru a primii fondurile contractate. La sesiunea de instruire, au luat parte administratori  şi reprezentanţi ai firmelor de consultanţă.
„Acesta este singurul domeniu de finanţare nerambursabilă pe care pot depune cereri de finanţare microîntreprinderile din mediul urban. După semnarea tuturor contractelor de finanţare a proiectelor depuse de microîntreprinderi anul trecut, atât în Regiunea Centru cât şi în celelalte regiuni ale ţării, se preconizează că se va lansa o nouă sesiune de depunere a noi cereri de finanţare pe domeniul 4.3. Lista proiectelor contractate pe acest domeniu, dar şi pe celelalte, este actualizată permanent şi poate fi accesată pe site-ul www.adrcentru.ro”, a declarat directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru, Simion Creţu.
Peste 24 milioane euro au rămas disponibili pentru finanţare nerambursabilă pe acest domeniu, urmând ca programul să fie relansat în curând. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite